Brezilya da mı Trene Atlıyor? Dijital Para Hamlesi Gelebilir 🔥

Brezilya da mı Trene Atlıyor? Dijital Para Hamlesi Gelebilir

Brezilya merkez bankası, dijital para birimlerinin faydalarını ve zorluklarını incelemek için bir çalışma grubu kurdu. Dünyadaki diğer merkez bankaları CBDC'leri araştırmaya devam ediyor.

Brezilya merkez bankası, çevrim içi ödemelerin son yıllarda arttığını ve dijital bir para biriminin Brezilyalıların paralarıyla tamamen çevrim içi etkileşime girmesine izin vereceğini söyledi. Merkez bankası, dijital para birimlerini incelemek için bir çalışma grubu kurdu. Brezilya merkez bankası, dijital bir gerçek, banknot ve madeni para basma ve bakım maliyetlerini azaltmaya yardımcı olacaktır. Brezilya'da kağıt para işlemenin tahmini maliyetinin yılda yaklaşık 90 milyar real (16 milyar dolar) olduğunu söyleyen merkez bankası, bunun genellikle ülkelerin gayri safi yurt içi hasılasının %1 ila %2'si arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkez bankası bir CBDC çıkarmaya karar vermedi

Brezilya merkez bankası, dijital para biriminin “nihai” sonuçlarının etkisini inceleyecek olsa da, CBDC çıkarmaya karar vermiş durumda değil. Merkez bankası yetkilisi Rafael Sarres de Almeida, "Grubun onayının, merkez bankasının dijital bir para birimi çıkaracağı anlamına gelmediğini belirtmek önemlidir" dedi. Çalışma grubu ayrıca dijital para biriminin Kasım ayında Brezilya'nın Pix adlı anında ödeme sistemine tamamlayıcı faydalar sağlayabileceğini değerlendirecek.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version