Bitcoin'de Yanlış Alarm mı? Hacimlerde 1 Yıllık En Düşük Seviye

Bitcoin'de Yanlış Alarm mı? Hacimlerde 1 Yıllık En Düşük Seviye

Üç hafta önce, Bitcoin borsa hacimleri grafiklerinde keskin bir dönüş gözlemlendi. Borsalar tarafından tutulan BTC'nin 2020'de aylar süren düşüşün ardından grafiklerde artış eğilimi gösterdiği belirlendi. Ancak, Glassnode'un son veriler bunun yanlış bir alarm olabileceğini ve hacimlerin yeni bir yıllık en düşük seviyeyi işaret ettiğini gösteriyor.

Grafiğe göre, Temmuz ayı sonunda 2,69 milyona yükseldikten sonra, borsalardaki Bitcoin seviyeleri yazı yazılırken 2,63 milyona düştü. Yılın geri kalanına bakıldığında Bitcoin'in yüksek bir fiyattan işlem gördüğü gerçeğini göz önünde bulunduran Glassnode, Bitcoin'in 2019'da yıllık en yüksek seviyeye (2.8M) ulaştığı son zamandan çok daha düşük ve rakamlardan daha düşük olduğunu açıkladı.

Borsalarda Bitcoin hacminin düşmesi hala endişe kaynağı mı?

Fiyat hareketleri ve yatırımcıların duyarlılığı dışında, borsalar tarafından tutulan BTC hacmini gerçekten hiçbir şey etkilemez. Bununla birlikte, BTC hacimlerindeki düşüş, Bitcoin'in tablolarındaki en son fiyat düşüşünü açıklayabilir.

Glassnode'a göre, borsalar platformlarından BTC kaybetmeye devam ederken, Bitcoin'in son fiyat artışı daha çok aşırı ısınmış bir ralliydi.

BTC’nin borsalardaki düşüşüne bağlı olarak satış baskısının önemli ölçüde düşmesiyle, söz konusu artış zayıf temellere dayandı ve dolayısıyla 12.400 dolardan 11.600 dolara düzeltme hızlı ve beklendiği gibi gerçekleşti.



Rapora göre, böyle bir geri çekilme aslında Bitcoin için sağlıklı bir geri çekilmedir, ancak 800 dolarlık bir düşüş her zaman yürekleri ağza getirecektir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version