Bitcoin Fiyatının Düşüşü, Altın ve Gümüşün Düşüşüyle ​​İlişkili!

Bitcoin Fiyatının Düşüşü, Altın ve Gümüşün Düşüşüyle ​​İlişkili

Altın, Bitcoin ve Gümüş fiyatlarının geçen ay oldukça korelasyonlu olduğunu görüyor. Bu özellikle son düşüşte geçerliydi.

Altın, gümüş ve Bitcoin fiyatı arasındaki korelasyon devam ediyor. Üç varlık, yönü ne olursa olsun çok benzer bir konuda hareket ediyor. Son zamanlarda, üçü de bir düşüş yaşadı.

Bazı analistlere göre, korelasyon yüksek kaldığı sürece altının fiyatı Bitcoin'in davranışının bir göstergesi olarak kullanılabilir.

Başka bir analize göre de, performanslarındaki benzerlik, kripto para biriminin giderek yatırımcılar için bir değer satın alma deposu olarak görüldüğüne işaret ediyor.

Bitcoin, Altın ve Gümüş Son Derece İlişkili


Yıl boyunca, Bitcoin birçok farklı varlık sınıfıyla yüksek oranda ilişkilendirildi. Mart ortası krizi sırasında, kripto para birimi borsa ile uyumlu hareket ediyordu.

Ancak şimdi, en popüler iki değerli metalin fiyatı - altın ve gümüş ile Bitcoin arasında dikkate değer bir korelasyon var.

Bu, özellikle tüm bu varlıkların fiyatlarının düştüğü son beş günlük işlemde belirgin durumda. 7 Ağustos'tan bu yana altın değerinin yaklaşık %6,5'ini kaybetti, Bitcoin %5 civarında düştü, gümüş ise yaklaşık %11'lik daha hızlı bir düşüş gördü. Diğer bir deyişle, varlıklar çok benzer şekilde performans gösteriyor.

Benzerlikler yaklaşık bir aydır devam ediyor ve Bitcoin 9.000 dolar seviyesinden yükselmeye başladığında da çok belirgindi. O sırada altın muazzam bir hızla yükseldi ve ilk kez 2.000 doları kırdı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version