Bitcoin, Altcoin ve Token Nedir? Nereden Alınır? 🔥

icrypex
DGünümüzde birçok insan kripto paraları bir defa bile olsa mutlaka duymuştur. Özellikle Bitcoin'i duymayan yoktur. Yalnız şöyle bir durum var ki bir çok insan kripto paralar hakkında tam olarak detaylı bir bilgiye sahip değil ve kripto paralardaki farklı türleri bilmiyor.


Kripto para birimi, ödeme veya depolama değeri olarak çalışmak için kriptografiyi (şifreleme) kullanan, işlemlerin ve kripto para sahipliğinin şifreleme yoluyla dijital bir defterde saklandığı dijital bir varlıktır.

Kripto paralardaki işlemlerin verileri Blockchain adı verilen bir ağa kaydedilir. Gelişmiş matematik kullanılarak bu veriler deftere sabitlenir ve kaydedildikten sonra herhangi biri tarafından değiştirilmesi neredeyse mümkün görülmemektedir.

Kripto para birimlerini fiat paralara göre ayıran en önemli özelliklerden birisi de ademi merkeziyetçi olmasıdır. Hiçbir kişinin veya varlığın tüm ağı kontrol edemediği anlamına gelir. Tabii ki bu noktada bütün kripto paraların merkeziyetsiz olduğunu söylemek de büyük bir yanılgıdır. Özellikle bir şirket bünyesinde olan kripto paralar. Ayrıca, ağın mülkiyeti, kripto paraya sahip olan binlerce kullanıcı arasında bölünür. Bu durum bir kişi ya da grubun bir kripto para biriminin kontrolünü ele geçirmesini ve değerini kendi çıkarları için manipüle etmesini zorlaştırır.


Bitcoin

Bitcoin, dünyadaki ilk kripto para birimidir ve ortaya çıkmasıyla birlikte Blokchain teknolojisi de beraberinde hayatımıza girmiştir. Bitcoin 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adıyla anonim bir geliştirici veya geliştirici tarafından başlatıldı.

Bitcoin yıllar boyunca en popüler ve pahalı kripto para olmaya devam etti. İnsanlar değerini altınla karşılaştırdı. Bir bakıma, her iki varlığın da bir değer deposu, sınırlı bir arz ve madencilik yoluyla daha fazlası gibi bazı benzerlikleri olduğu da söylenebilir.


Bitcoin Satın Al

Altcoin

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)'in piyasaya çıktıktan sonra, Blockchain'in kaynak koduna dayanarak çok fazla kripto para ortaya çıktı. BTC'nin bir kopyasının oluşmasına da çatallanma denir. Bunlardan başlıcaları ise Litecoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve benzeri gibi birçok Bitcoin çatallı kripto para vardır.

Tüm bu kripto para birimlerinin ilk Bitcoin koduna getirilen kendine has özellikleri vardır. Litecoin Bitcoin'e göre çok daha hızlı olması için üretildi, Monero ve Zcash çeşitli ve etkili gizlilik özelliklerine sahip olmasının yanında Ethereum'un artan işlem hızı, otomatik işlem doğrulaması var, dApp ve akıllı sözleşme geliştirmeyi destekliyor.

Bitcoin (BTC) dışındaki tüm kripto paralara altcoin denir. 


Altcoin Satın Al

Token

Bir diğer kripto para türü de Token'dır. Ayrıca bir blockchain'de bulunan dijital olarak şifrelenmiş varlıklardır. Ancak, hisse senetlerine biraz benzerler.

Token'lar genellikle Blockchain ekosisteminde kullanıcının belirli özelliklere erişmesine izin vermek, işlem ücretleri ödemek vb. farklı özelliklere sahiptir. Token'ların bir başka amacı ise yatırımcılar bunları ICO olarak da bilinen bir token satışı yoluyla satın aldıklarından, bir şirket projesinin büyütülmesi için finansal kaynağı sağlar. Bu token'lar satın alınabilir ya da sahibi olan platform tarafından dağıtılabilir. Token'ları fiyatı genel olarak projenin ne kadar iyi bir performans gösterdiğine bağlıdır. Proje başarılı olursa eğer token'ın fiyatı büyük ihtimalle yükseliş trendi gösterir.


Kripto Para Satın Al: Icrypex

Sizler de Bitcoin, altcoin satın almak isterseniz Türk kripto para borsalarından olan Icrypex'i tercih edebilirsiniz!


Icrypex'e kayıt olmak basit ve hızlıdır. Birkaç tıklama ile anında hesabınızı oluşturabilirsiniz ve para yatırma işleminin ardından al-sat işlemlerine başlayabilirsiniz. Kayıt olmak için tıklayın: http://bit.ly/IcrypexBilgiLinki

Düşük komisyonlu ve 7/24 ilgili çağrı merkezi ve yatırımcılarını bilinçli birer yatırımcı haline getirmeyi amaçlayan eğitimleri sayesinde özellikle yeni başlayanlar için doğru bir başlangıç noktası olabilir.



YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version