Almanya'dan Blockchain Hamlesi!

Almanya'dan Blockchain Hamlesi!

Alman mali regülatörleri, ülkenin menkul kıymetlerini blockchain teknolojisi ile modernize etmeyi planlıyor. Regülatörler, blockchain tabanlı dijital menkul kıymetler hakkında bir taslak yasa tasarısı sundular.

Almanya Federal Maliye Bakanlığı (BMF) ve Federal Adalet ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı (BMJV), bu haftanın başlarında blockchain tabanlı dijital menkul kıymetler hakkında bir yasa tasarısı çıkardı. Regülatörler, ülkenin menkul kıymetlerini blockchain teknolojisi ile modernize etmek istiyor. Resmi açıklamaya göre yetkililer, dijital menkul kıymetlerin benimsenmesinin federal hükümetin blockchain stratejisinin temel yönlerinden biri olduğunu vurguladılar. Almanya'daki mevcut mevzuat, menkul kıymetler olarak sınıflandırılan finansal araçların bir belgede teminat altına alınmasını gerektirmektedir.

Önerilen yasa tasarısı, aynı zamanda mevzuatın netliğini de artırmaktadır


BMF ve BMJV, blockchain teknolojisinin bu nedenle kağıt sertifikanın yerine geçerek likidite ve uyumluluğu garanti etmeye yardımcı olacağını söyledi. Alman makamlarına göre, önerilen taslak yasa, Federal Mali Denetleme Kurumu'nun blok zinciri tabanlı e-hisse senetlerinde büyük bir düzenleyici olarak hareket edeceğini şart koşarak düzenleyici netliği de geliştiriyor.

Covid-19 pandemisinin ortasında blockchain kullanımı artıyor


Devam eden küresel salgının ortasında ülkelerdeki regülatörler, işletmelerin insandan insana temas gerektirmeden çalışmasına izin vermek için daha güvenli yollar arıyor. Çoğu kripto para biriminin temelini oluşturan blok zinciri teknolojisinin, evrak ihtiyacını ortadan kaldırdığı için bu gibi durumlarda faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Daha önce, ABD Senatosu blok zinciri oylaması önermişti. Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları da CBDC'ler üzerinde çalışıyor. Dünya çapındaki regülatörler, blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul ediyorlar. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, geçen yıl Çin'in blockchain teknolojisinde başı çekmesi gerektiğini ifade etmişti.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version