ABD Tarım Bakanlığından Blockchain Hamlesi!

ABD Tarım Bakanlığından Blockchain Hamlesi

ABD Tarım Bakanlığı, organik ürünleri tedarik zincirleri boyunca takip etmede kullanılmak üzere Blockchain teknolojisinden yararlanmayı önerdi.

Zincir Üzerinden Takip Edilen Organik Ürünler


ABD Tarım Bakanlığı (USDA), organik ürünlere bağlı kalarak kurallarına blockchain teknolojisini dahil etmeyi planladığını söyledi. Hareket, “organik” ürünlerdeki güven ve doğrulanabilirlik eksikliğiyle savaşmayı umduğu için önemli görünüyor.

Organik yemek, son on yıldan beri küresel yaşam tarzının büyük bir parçası oldu. Bununla birlikte, müşterilerin üretim yerine bakılmaksızın bir gıda ürününün iddia ettiği her şeye güvenmesi gerektiği için endişeler devam etmekte.

ABD Tarım Bakanlığı Bunu Değiştirmek İstiyor

ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Tarımsal Pazarlama Hizmeti'nden (AMS) 5 Ağustos'ta yayınlanan bir rapora göre; ajans, dağıtılmış defter teknolojisi de dahil olmak üzere elektronik izleme sistemleri beklediğini söyledi. DLT'nin organik ürün tedarik zincirinin izlenebilirliğinde “önemli bir rol” oynayacağı ifade edildi. DLT, karmaşık tedarik zincirlerinde öğe düzeyinde güvenli, doğrulanabilir, şeffaf ve neredeyse anlık izleme sağlayabilir. DLT'nin "hassas bilgileri yetkili kuruluşlarla otomatik olarak sınırlandırarak gizli iş bilgilerini ve ticari sır bilgilerini de koruyabileceğini" ekledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version