ABD FED'den Bitcoin Açıklaması: Para Tanımını Değiştirdi! 🔥

ABD FED'den Bitcoin Açıklaması: Para Tanımını Değiştirdi

New York'taki ABD Federal rezervi (FED), dünkü bir blog yazısında dijital para birimlerini tartışmak için çerçevenin kusurlu olduğunu söyledi. Bitcoin'in toplumun para hakkındaki düşüncelerini “değiştirdiğini” belirttiler.

Para birimindeki farklılıklar


New York Federal Rezervi'nin dün yayınadığı bir blog yazısında 
Bitcoin paranın tanımını değiştirdiğini söyledi.

Potansiyel Merkez Bankası dijital para birimleri (CBDC) dahil olmak üzere dijital para birimleri, Bitcoin'in ortaya çıkmasından bu yana son on yılda büyük ilgi gördü. Blog yazısında, özellikle ilginin son aylarda koronavirüs pandemisinden kaynaklanan temassız ödeme yöntemlerine yönelme nedeniyle arttığı ifade edildi.

FED, ”token tabanlı“ ve ”hesap tabanlı" dijital para birimleri arasında yapılan ortak bir ayrımı tartıştılar. Bitcoin ve diğer birçok dijital para biriminin her iki tanımı da karşıladığı için bu ayrımın sorunlu olduğunu gösteriyor.

Ledger Wallet Kazanmak İçin Tıklayın!

Bitcoin'in hesap tabanlı bir sistemin tanımına uyduğunu belirttiler. Hesap bir Bitcoin adresidir ve özel anahtar, bu hesaptan işlem yapmak için gereken kimliğin kanıtıdır.

Bir Bitcoin kullanıcısı Bitcoin harcamak istediğinde, bu kullanıcının kendi özel anahtarını kullanarak kimliğini doğrulaması gerektiğini ifade ediyorlar.

Sistemin, kullanıcıların gerçek kimliklerini açıklamasını gerektirip gerektirmediği önemli değildir. Daha ziyade, önemli olan bir kullanıcının sistem içinde kurduğu kimliği doğrulamak için geliştirdiği bir süreci takip etmesi gerekip gerekmediğidir.

Bitcoin bankalara benzer şekilde çalışıyor


Fedwire Funds Hizmeti aracılığıyla fonları taşımak isteyen bir banka, Rezerv Bankalarının bir dizi erişim kontrol özelliği içeren güvenlik prosedürlerine uymak zorundadır.

FED, "Bitcoin ayrıca token tabanlı bir sistem tanımına da uyuyor. Mevcut işlem geçmişi, diğer token tabanlı sistemlerin de yaptığı gibi, aktarılan "nesnenin" geçerliliğini doğrulamak için kullanılır."

Bitcoin ile nesne, yalnızca henüz harcanmamışsa geçerli olan bir "UTXO" dur. Nakit ile, nesne sadece Merkez Bankasından gerçekten verilirse geçerli olan bir nottur.

Bu arada, düzenleyiciler, eski para tanımına bağlı kalmanın, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin düzenlenmesi söz konusu olduğunda "ilerlemeyi yavaşlatabileceğini" belirtti. "Belki de daha fazla karışıklığı önlemek için bu şartlar emekli edilmelidir," diye bitirdiler.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version