Volvo, Londra Merkezli Blockchain Şirketine Yatırım Yapacak!

Otomobil üreticisi devi Volvo Invest Londra merkezli bir blockchain firması olan Circulor'da, 8 Temmuz 2020'de Financial Times'ın elektrik pillerinin üretiminde kullanılan ek malzemelerin tedarik zincirini izlemek için ortaya çıktığını belirtti.

Anlaşma, Volvo'nun izlediği malzeme sayısını artırmasına yardımcı olacak. Özellikle, Volvo'nun Mika tedarikini hesaba katmak için blockchain kullanacağı ifade edildi. Mika, elektrikli bir pil takımında kullanılan toksik olmayan bir mineraldir.

Volvo artık kaynak malzemelerini çatışma bölgelerinden veya çocuk işçiliğinin kullanıldığı yerlerde ortadan kaldırmayı umuyor.

Şirketlerin tedarik zincirinin aşağısında faaliyetlerini daha iyi görebilecektir. Bu şekilde, sadece şeffaflık olmayacak, aynı zamanda uzun vadede Karbondioksit emisyonu miktarı da azalacaktır.

Çocuk İşçiliği ile Mücadele

Volvo, elektrikli araca güç sağlayan pil üretiminde kullanılan hayati bir bileşen olan Cobalt'ın tedarikini izlemek için blockchain kullanıyor.

Yine de, bir dizi şirket Tesla, Apple gibi akıllı telefon üreticileri suç ortaklığı yapmakla ve dolaylı olarak temel insan haklarının ihlaline yardımcı olmakla suçlanıyor.

Kritik hammaddelerin etik dışı tedarik edilmesini önlemek için, özellikle de Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden önlemler almayarak, madenciler sorumsuz madencilik yoluyla çevreyi tahrip ettikçe çocuklar acı çekmeye devam ediyor.

Volvo satın alma sorumlusu Martina Buchhauser şu ifadelerde bulundu:

Malzemelerin izlenebilirliği bizim için çok önemli. Madenin olduğu yerde çocuk olmadığından emin olmak istiyoruz. Bu bizim için büyük bir gelişme oldu. Bu teknoloji ile nereden geldiğini takip edebiliyoruz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version