Twitter Büyük Güvenlik İhlali Sonrasında Bitcoin Adreslerini Yasakladı ❗

Twitter Büyük Güvenlik İhlali Sonrasında Bitcoin Adreslerini Yasakladı

Mikroblog platformu Twitter, dün gece yaşanan büyük güvenlik ihlali sonrası platform Bitcoin adreslerinin paylaşılmasını yasakladı.

Sosyal medya devi Twitter, Jeff Bezos, Joe Biden, Barack Obama, Apple, Elon Musk, 
CoinDesk, Binance, CZ, Bill Gates gibi önde gelen kişi ve kuruluşların hesaplarının çalınmasıyla tarihinin en büyük hacklerinden birine tanık oldu. Hackerlar 1.000 dolarlık Bitcoin gönderin size 2.000 dolarlık Bitcoin'i geri gönderelim şeklinde ifade ettikleri tweet'ler yayınladılar. Saldırının başlamasından sonraki saatler içinde, Bitcoin adresi 378 ödeme aldı. Anlık olarak bakıldığında 12.8 Bitcoin çalındığı görünüyor bu da şu anki kurla 116.270 dolara denk geliyor. Doğrulanmış Twitter hesapları mikroblog platformunda yayınlanmasından kısa bir süre için askıya alındı, ancak o zamandan beri sahiplerine iade edildi ve normal şekilde tekrar çalışıyorlar.

Twitter, bitcoin adreslerini engelledi

Twitter desteği, yüksek profilli twitter hesaplarının hacklenmesinin “koordine edilmiş bir sosyal mühendislik saldırısı” sonucu olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Bağımsız rapora göre, tweetlere bitcoin adreslerini eklemek artık mümkün görünmüyor. Ancak Twitter, platformunda bitcoin adreslerini engelleme hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Twitter kullanıcısı, adresin ortasına tek bir nokta ekleyerek bitcoin adresini gönderebildi. Kullanıcı, “Twitter'ın BTC adreslerinin tweetlere eklenmesini engelliyor gibi görünüyor” yazdı.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version