Tayland Bankası Kripto Para Birimini Yerel İşletmelerde Test Edecek!

Tayland Bankası Kripto Para Birimini Yerel İşletmelerde Test Edecek

Tayland Bankası, projenin geliştirilmesinin üçüncü aşamasının bir parçası olarak merkez bankası dijital para birimini yerel şirketlere dağıtmaya hazır görünüyor.

Tayland merkez bankası, merkez bankası destekli dijital para birimini ana akım lansmanından önce yerel işletmelerle test edecek. The Nation Thailand raporuna göre, Tayland merkez bankası dijital para biriminin gelişiminin üçüncü aşamasına geçti. Bu yılın ilerleyen günlerinde Tayland Merkez Bankası, Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ile yapılacak işlemler için bu CBDC'yi kullanacağı ifade edildi.

Merkez bankası dijital para biriminin kullanımını kamuoyuna genişletmeyi düşünüyor

BoT Vachira Arromdee'deki vali yardımcısı, Tayland Merkez Bankası'nın kripto para biriminin kullanımını kamuoyuna genişletmeyi düşündüğünü, ancak bu tür bir işlem yapmadan önce kapsamlı bir çalışmanın tamamlanması gerektiğini belirtti. Vali yardımcısı, finansal işlemlerde aracılara olan talebi zedeleyerek kripto para biriminin ticari bankaları olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Bununla birlikte, dijital para birimi işlemlerin maliyetini düşürecektir. Arromdee ayrıca Çin'den bahsetti ve dijital para biriminin kamusal kullanımının finansal sistemi etkilemediğini belirtti.

Merkez bankaları CBDC'leri araştırmaya devam ediyor
Dünya çapında merkez bankaları şu anda ulusal dijital para birimlerini denemekte ve araştırmaktadır. Çin, kendi merkez bankası destekli dijital para birimine sahip ilk büyük ülke olma yolunda ilerliyor. Tayland ve Çin'in güçlü adımlar atmasıyla birlikte, Asya ülkeleri CBDC'lerin benimsenmesinde dünyaya öncülük edecek gibi görünüyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version