Singapur Blockchain Ödeme Sistemini Başlatacak

Singapur Blockchain Ödeme Sistemini Başlatacak

Singapur hükümeti, daha hızlı ve daha ucuz uluslararası yerleşimlere olanak tanıyan bir blockchain tabanlı ödeme ağı geliştirdi. Proje piyasaya sürülmeye hazır.

Singapur yetkilileri, daha hızlı ve daha ucuz uluslararası yerleşimleri mümkün kılacak bir blockchain ödeme ağı geliştirdiklerini açıkladı. Reuters raporuna göre, blockchain projesi ticari kullanıma sunulmaya hazır. “Project Ubin” adlı blockchain tabanlı ödemeler projesinin son aşaması, Singapur Para Otoritesinin devlet yatırımcısı Temasek ve JP Morgan ile prototip çok para birimi ödeme ağını geliştirdiğini gördü.

Projenin ticari uygulaması, birden fazla para biriminde sınır ötesi ödemeleri içermekte

MAS ve Temasek ortak bir açıklamada, bu ödeme ağı prototipinden sonra modellenen uluslararası bir yerleşim ağının, geleneksel sınır ötesi ödeme kanallarından daha hızlı ve daha ucuz işlemlere olanak sağlayabileceğini söyledi. Teknoloji devleri, prototipin ticari uygulamalarının çoklu fiat para birimlerinde sınır ötesi ödemeler, döviz bozdurma ve döviz cinsinden menkul kıymetler ve diğer kullanım durumlarının kapatılmasını içerdiğini belirtti. MAS ve Temasek, daha fazla endüstri gelişimini teşvik etmek için prototip ağ için bazı teknik şartnameleri halka sunacaklarını söyledi. Blockchain teknolojisi şu anda ülkelerdeki birçok sektörde kullanılmaktadır.

Singapur, blockchain şirketlerinde %50'nin üzerinde büyümeye tanık oldu

Singapurlu bir devlet kurumu tarafından desteklenen Infocomm Medya Geliştirme Otoritesine (IMDA) göre, blockchain sektöründe önemli bir büyüme oldu. IMDA tarafından yayınlanan harita üzerinde 26 kategoride temsil edilen Singapur'da toplam 234 blockchain tabanlı şirket var. Bu, geçtiğimiz yıla göre şu anda temsil edilen 91 şirket daha% 50'nin üzerinde büyüme gösterdi. Devlet ve özel şirketler modern teknolojinin gerçek potansiyelini fark ettikçe, kripto para birimlerinin temelini oluşturan blok zinciri teknolojisi, birçok ülkede sağlık ve lojistik gibi alanlarda kullanılmaktadır. Japonya daha önce geçen yıldan bu yana blockchain sektöründe% 30'luk bir büyümeye tanık oldu. Monex Kripto Bankasının raporu, Mayıs 2020 itibariyle, ülkede geçen yıl Temmuz ayında bildirilen 329 şirketten %30.7'lik bir artışla 430 blok zinciri şirketi bulunduğunu ortaya koydu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version