PlusToken Davasında Gözaltına Alımlar Devam Ediyor!

PlusToken Davasında Gözaltına Alımlar Devam Ediyor

Kripto para sektöründe görülmüş en büyük dolandırıcılık faaliyetlerinden biri olan PlusToken davasında onlarca şüphelinin göz altına alınmasıyla Plustoken hikayesi bambaşka bir boyuta ulaştı.

PlusToken'ın merkez ekibinden 27 üye, 30 Temmuz tarihinde servis edilmiş yerel bir haber kaynağına göre Çin polisi tarafından göz altına alındı. PlusToken dolandırıcılık faaliyetinde kurbanların kaybettiği toplam paranın 5.7 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Habere göre soruşturmacıların 82'si merkez ekibin üyesinin daha göz altına aldığı belirtiliyor. Blockchain tabanlı yatırım şirketi Primitive Ventures'ın kurucu ortağı Dovey Wan, paylaştığı bir gönderide secret key'inin çok önceden yakıldığını bu sebeple teknik olarak artık dolandırılamayacağını ifade etti.

PlusToken dolandırıcılığı kripto para tarihinde şu zamana kadar görülmüş en büyük ve kapsamlı dolandırıcılık faaliyetlerinden biri kabul ediliyor. PlusToken'ın sözde projesi, ilk başta yüksek getiri sağladığını ifade eden, Güney Kore merkezli bir kripto para borsası olarak ortaya çıktı. Milyonlarca katılımcının yatırımlarını borsadan geri çekememelerinin ardından tüm faaliyetin bir dolandırıcılık olduğu polis soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version