Dolandırıcılara Dikkat:12 Bitcoin’i Phishing Saldırısı İle Kaybetti

Dolandırıcılara Dikkat:12 Bitcoin’i Phishing Saldırısı İle Kaybetti

Kripto para sektöründe işlem yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar olduğunu asla unutmayın. Bunun en üzücü örneklerinden biri geçtiğimiz günlerde yaşandı. Kanadalı kripto para yatırımcısı Eric Savics, 113 bin dolar değerindeki 12 Bitcoin’i bir Phishing (oltalama) saldırısı sebebiyle kaybetti. Bir podcast yayınında düşüncelerini ifade eden Eric Savics, KeepKey adındaki Bitcoin cüzdanının kötü amaçlı olan versiyonunu indirip kullandığını ve ardından kayıp yaşadığını belirtti.

Savics konuyla ilgili attığı tweet şu şekildeydi:


Tüm Bitcoin’lerim bir donanım cüzdanı oltalama dolandırıcılığı ile çalındı. Hiç çalınan Bitcoin’ini başarıyla geri alan biri var mı? Herhangi bir yardım ve rehberliğe müteşekkir olacağım.
Eric Savics’e yanıt olarak Casa’nın teknoloji direktörü olan Jameson Lopp şu sözlerle yine uyarıda bulundu: “Kaybınız için üzgünüm; bir bilgisayara asla cüzdanınızın anahtar kelimelerini girmeyin.”

Eric Savics, 2013 yılından beri Bitcoin biriktirmekteydi. Sahte KeepKey uygulamasını indirdi ve cüzdanının anahtar kelimelerini girdiğinde tüm BTC’leri çalındı. Kripto para topluluklarında birçok kişi Savics’e BTC bağışında bulunulmasını teklif etti.

Olayın başrollerinden olan KeepKey cüzdanının kripto para platformu ShapeShift, sahte KeepKey uygulamaları hakkında ciddi uyarılarda bulundu. ShapeShift, konu hakkında şu sözlerle kullanıcıları uyardı:

Sizlere asla 12’li kurtarma kelimelerinizi sormayız, bunu isteyen dolandırıcıdır. Bu sahte cüzdan uygulamaları gibi oltalama girişimleri, kullanıcıların kripto paralarını kaybetmelerine yol açabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version