En Sıkı Kurallara Sahip New York, Kripto Para Kurallarını Gevşetiyor!

Kripto para sektöründe en sıkı kurallarıyla tanınan New York, bu kuralları gevşetme kararı aldı.

ABD’nin New York eyaletine ait finansal düzenleyici kurumu, eyalet genelinde geçerli olan ve kripto para işletmelerinin gelişimini engelleyen bir dizi düzenleyici kuralı kaldırmaya hazırlanıyor.

Şu anda New York’ta iş yapmak isteyen kripto para şirketlerinin süreci yıllar süren BitLicence başvurusu yapmaları gerekiyor. Yenilenen kurallara göre şirketler “koşullu lisans çerçevesi” altında başvurularını yaparak New York pazarına girişte çok daha kolay bir süreçten geçecekler. Konu hakkında görüşlerini paylaşan yetkili isimlerden Linda Lacewell “Kamuoyu ve endüstri sektörüyle istişare edilerek alınan yeni kripto para kararları, eyaletimizde inovasyonu artıracak ve New York ekonomisinin tekrar ayağa kalkmasına yardımcı olacaktır. Buna aracılık etmekten gurur duyuyorum.” ifadelerini kullanıyor.

New York finansal düzenleyicisi, yürütülen çalışmaların bir diğer adımı olarak ise girişimcilerin de lisans başvurusu yapabilecekleri yeni bir kripto para lisansı başlatmak için New York Eyalet Üniversitesi ile bir anlaşma imzaladı. Tüm bunlara ek olarak yeni dönemde firmalara kripto para projelerinde kullanmak üzere onaylanmış paraların bir listesi de sunulmaya başlanacak.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version