Messari: Defi Hızla Büyümeye Devam Ederken ETH Aktif Adresleri İkiye Katlanıyor!

Messari: Defi Hızla Büyümeye Devam Ederken ETH Aktif Adresleri İkiye Katlanıyor

Birkaç hafta önce, Ethereum (ETH) aktif adres sayısı, ICO çılgınlığınından bu yana bu yana ilk kez 500.000'i (yedi günlük hareketli ortalamada) aştı.

Messari verilerine göre aktif Ethereum adresleri, günlük olarak kripto para gönderen veya alan benzersiz adreslerin sayısını temsil ediyor. Bu durumda ise belirli bir günde kaç kullanıcının Ethereum ile etkileşime girdiğini tahmin etmeye yardımcı oluyor (Tek bir kullanıcının birden fazla adresi kontrol edebileceği gerçeği de dikkate alınmalıdır).


Yine Messari verilerine göre, benzersiz kullanıcı etkinliğindeki bu son artışın bir sonucu olarak, Ethereum'un günlük aktif adres sayısı YTD'yi yani sene başından bu güne kadar olan süreçte bugün ikiye katlanmış görünüyor.



Gelişme, neredeyse her metrikte bir kırılma çeyreğine sahip olan DeFi sektöründe büyümenin bir başka işaretidir. Kullanıcılar, muhtemelen yükseliş yaşayan DeFi token'larından bazılarını almak ve likidite madenciliği trenine katılmak için acele ediyorlar. Tarihte bu tarz çılgınlıklar genellikle kısa ömürlü olsa da, yeni kullanıcıların akışı, DeFi projelerine ürünlerini rafine etmek için yeterli likidite ve zamanı verebilir.

Bununla birlikte, geçen hafta, CoinMetrics'in de işaret ettiği gibi, aktif adres sayısı biraz düştü. Bu düşüş büyük olasılıkla Ethereum işlem ücretlerinin artmaya devam etmesine karşılık geliyor. Elbette, artan maliyetler blok alanı için yüksek bir talep olduğunu gösterir ve ağın genel güvenlik bütçesine katkıda bulunur. Ancak, çok yüksek ücretli işlemler potansiyel kullanıcıları engelleyebilir.


Messari'den yararlanılmıştır
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version