Messari: DeFi, Hem XRP Hem de Bitcoin Cash'ten Daha Değersiz

Messari DeFi

Son araştırmalar, Diğer kripto paralara kıyasla şu an için ne kadar değersiz olduğunu vurgulayarak DeFi pazarına ışık tutuyor.

Daha fazlası için Messari'ye bak

Messari kripto para araştırmacısı Ryan Watkins, son zamanlarda merkezi olmayan finans sektörünün piyasa değerlerini araştırdı ve bunu kripto para endüstrisindeki diğer oyuncularla karşılaştırdı. DeFi'nin bu yıl popülerlikteki muazzam büyümesine rağmen hala küçük bir balık olduğu sonucuna vardı.


Defi Pulse'a göre, tüm Defi platformlarında kilitlenen toplam değer, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.71 milyar dolara yakın. Bu destansı başarı iki aydan daha kısa bir sürede elde edildi ve sadece bu yıl TVL %440 arttı.

DeFi Hala Değersiz


Karşılaştırmalı olarak, toplam kripto para piyasa değeri aynı dönemde sadece %68 kazanmayı başarmıştır. Şu anda 324 milyar dolar olan kripto para piyasasının toplam tavan değerinin bir yüzdesi olarak, DeFi akıllı sözleşmelerine kilitlenmiş teminat sadece %1,13'ü temsil ediyor.

Watkins, DeFi platformlarının büyüklüğünü piyasa değeri açısından karşılaştırdı ve birleştiğini belirtti. Şu anda 5,3 milyar dolarlık aktifleştirmeye sahip olan Bitcoin Cash'ten daha düşük değere sahipler. BTC ve ETH'nin yanı sıra toplu olarak 45,7 milyar dolar değerinde olan tüm Katman 1 blok zinciri projelerinden daha küçük bir büyüklük sırası olduğunu ekledi.

"Değersiz Altcoin'ler"


Ryan Watkins, altcoinlerin çoğunu değersiz olarak nitelendirdi:

BTC ve ETH dışındaki en iyi 30 kripto para birimi, işe yaramaz birinci nesil kripto para birimleri, hayalet kasaba “ETH katilleri” ve ölü projelerle doludur.
Bireysel DeFi platformlarını karşılaştırırken, Dogecoin'in bile hepsinden daha değerli olduğunu iddia etti. Coingecko'ya göre Doge şu anda 408 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Watkins, DeFi'nin yükselişine devam etmek için kripto para akan yeni paraya ihtiyaç duymadığı sonucuna vardı ve ihtiyaç duyduğu tek şeyin sermayenin yeniden tahsis edilmesi olduğunu ekledi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version