Kripto Para Soğuk Cüzdanı Neden Önemlidir? Hangi Türk Borsası Kullanıyor? 📛

Kripto Para Soğuk Cüzdanı Neden Önemlidir? Hangi Türk Borsası Kullanıyor?

Icrypex kripto para borsasının da kullandığı soğuk cüzdan, bitcoin ve altcoin'lerin depolanabilmesi için kullanılan çevrim dışı cüzdan türüdür.

Ledger Wallet Kazanmak İçin Tıklayın!

Kripto para birimlerinde soğuk depo ifadesi içerisinde kripto para birimi saklanan fiziksel nesneler (donanım cüzdanlar) için kullanılır.

Donanım cüzdanlar kripto paralarınızı korumak ve istediğiniz zaman erişebilmeniz için özel güvenlik kodlarıyla şifrelenir. Sıcak depo (veya sıcak cüzdan) ise dijital kripto para cüzdanlarını kapsar. Bu cüzdanlar internette veya masaüstünüzde bulunabilir.

Soğuk cüzdanda, dijital cüzdan internete bağlı olmayan bir platformda saklanır, böylece cüzdanı yetkisiz erişime, siber saldırılara ve internete bağlı sistemin duyarlı olduğu diğer güvenlik açıklarına karşı korur. Soğuk cüzdanlar kağıt veya donanım şeklinde olabilir. Donanım cüzdanlar açık ve gizli anahtarlar oluşturmak için rastgele sayı üreticileri kullanan fiziksel, elektronik cihazlardır. Kağıt cüzdanlar ise üzerinde açık veya özel bir anahtarın QR kodu şeklinde yer aldığı fiziksel bir belgedir.

Geleneksel bir banka sisteminde banka, kullanıcı kusuru olmadığı durumlarda paranın kaybolması sonucunda parayı tekrar iade edebilir. Ancak, kripto para birimi hesabınız veya cüzdanınız tehlikeye girmişse ve bitcoinleriniz çalınmışsa, çalınan coinleri alamazsınız. Bu nedenle soğuk cüzdanlar Bitcoin ve altcoinler için güvenli ve emniyetli bir depolama ihtiyacına karşılık verir.

Soğuk cüzdanda dikkat edilmesi gereken nokta, paylaşılan kod ile özel anahtarın kaybedilmemesidir. Bunun güvenliğinin sağlanması ise yatırımcıya aittir. Ek olarak, online cüzdana kripto para transfer eder gibi, soğuk cüzdana da transfer gerçekleştirebilirsiniz. İşleminiz blok zincire kaydedildiği için bakiye artık ulaşılabilir durumdadır. Soğuk cüzdanınızdan başka bir yere kripto para transferi için buna uygun bir yazılım veya kripto para alım satım platformlarından gönderim yapabilirsiniz.

Not; Kağıt şeklindeki soğuk cüzdanlarınızdan bir kez gönderim yaptığınızda artık private key online ortamda olacağı için soğuk cüzdan güvenliğini kaybedecektir. Güvenliğiniz için ücretsiz olarak yeni bir kağıt cüzdan oluşturmanız önerilir. Kaynak: Icrypex


Hangi Türk Kripto Para Borsası Soğuk Cüzdan Kullanıyor?

Icrypex kripto para borsası kripto paralarınızı, fiziksel olarak izole edilmiş, çevrim dışı, ağa bağlı olmayan cüzdanlarda muhafaza ediyor. Bu soğuk depolar, varlıklarınızı güvenle saklayabilecek fiziki zorlu çevresel koşullara dayanır ve siber risk barındırmaz. İki faktörlü doğrulama ve önde gelen güvenlik protokolleri de uygulanmaktadır. Siz de şimdi kripto para alıp-satmak ve soğuk cüzdan teknolojisini kullan Icrypex'e üye olmak için tıklayın!
Icrypex web sitesi:
Icrypex Telegram:
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version