Japonya Merkez Bankası CBDC Denemesine Başlayacak

Japonya Merkez Bankası CBDC Denemesine Başlayacak
Japonya Merkez Bankası, fizibilitesini teknik açıdan kontrol etmek için bir merkez bankası dijital para birimi ile deney yapmaya başlayacağını duyurdu.

Japonya merkez bankasının
teknik bir bakış açısıyla bunun fizibilitesini kontrol etmek için bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deneme başlayacak açıkladı. Merkez bankası, ulusal para birimi yen'in dijital bir versiyonunu yaratma konusundaki ilgisini dile getirdi. Japonya Merkez Bankası'nın dijital yen ile bir Kavram Kanıtı sürecine başlayacağını ilk kez açıkladı, ancak banka henüz bir zaman çizelgesini açıklamadı.

Japonya Merkez Bankası, CBDC'nin fizibilitesini teknik bir perspektiften kontrol edecektir

CBDC Teknik Engelleri'nde yayınlanan bir rapora göre, Japonya Bankası “CBDC'nin teknik açıdan fizibilitesini kontrol edeceğini, diğer merkez bankaları ve ilgili kurumlarla işbirliği yapacağını ve bir CBDC tanıtmayı düşüneceğini” belirtti. Şubat ayında İngiltere'nin merkez bankalarının, Euro bölgesinin, Japonya'nın, Kanada'nın, İsveç'in ve İsviçre'nin, merkezileştirilmiş dijital para birimleri yayınlama konusunda işbirliği yapma planını açıkladığı bildirildi. Diğer birçok ülke, gelecekte dijital para birimi çıkarmaya çalışmakta ve planlamaktadır. Japonya merkez bankası iki büyük teknik engel olduğunu düşünüyor.

Çin, CBDC veren ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor

Çin Halk Bankası son beş ila altı yıldır merkez bankası dijital para birimi üzerinde çalışıyor. PBoC şu anda dört şehirde DCEP (Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme) olarak adlandırılan dijital yuanı test ediyor. Çin, merkezi dijital parasını veren dünyanın ilk büyük ülkesi olmaya hazır. Bazı uzmanlar, dijital yuanın potansiyel olarak ABD dolarının küresel baskınlığını tehdit edebileceğini iddia etti. Diğer birkaç merkez bankası da CBDC'lerini çıkarmak etmek istiyor. Daha önce, Kanada merkez bankası Kanada dolarının dijital versiyonuna olan ilgisini dile getirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version