İran Kripto Para Madenciliği Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor!

İran Kripto Para Madenciliği Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor

İran Başkan Yardımcısı Eshaq Jahangiri, büyüyen kripto para madenciliği endüstrisi üzerindeki kontrolünü sıkılaştırdığını ve yasa dışı işletmecileri damgaladığını duyurdu.

İran başkan yardımcısı Eshaq Jahangiri, büyüyen kripto madenciliği endüstrisi üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmak ve ülkedeki yasa dışı operatörleri ortadan kaldırmak için tasarlanmış resmi bir hükümet kararnamesi açıkladı. Direktife göre, tüm kripto para madencileri kimliklerini Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'na kaydettirmek zorundalar. Kripto para madencileri aynı zamanda dijital para birimlerinde kullanılan ekipmanların sayısını ve türünü de açıklamalıdır. Yetkililer yeni kararnameye uymaları için kripto para madencilerine bir ay süre verdi.

İran hükümeti kripto para madenciliği düzenlemelerini sıkılaştırmayı planlıyor

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, kripto para madencilerinin ülke içinde faaliyet göstermek istiyorlarsa uymaları gereken bir liste yayınlayacak. İran'daki kripto para madencileri bir faaliyet lisansı için başvurabilir ve tüm lisanslı madencilik merkezleri teslimat makbuzunu sistemlerine kaydetmelidir. Bununla birlikte, hükümet kararları yeni önlemlere uymamanın cezalarını belirtmedi. Şu anda, kripto para madenciliği faaliyetlerinin çoğu Çin'de gerçekleşiyor. Daha önce bir endüstri raporu İran'ın 1000'den fazla kripto para madenciliği lisansı verdiğini ortaya koydu.

İran, ABD'den ekonomik yaptırımlarla karşılaştığı için kripto para madenciliğini benimsiyor

İran, Trump yönetimi tarafından uygulanan ABD yaptırımlarının ekonomik etkisinden kaçınmak amacıyla kripto para madenciliği endüstrisini benimsiyor. 2018'de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin merkez bankası destekli dijital bir para birimi başlatmayı bile düşündüğü iddia ediliyor. Bitcoin Madencilik Haritasına göre, İran zaten BTC'nin toplam hash oranının yaklaşık %3.5'una sahip. Ülke, 1000'den fazla kripto para madenciliği lisansı verdiği için İran, BTC madenciliği için en iyi pazar.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version