Fransız İlaç Firması Transgene, Klinik Araştırmaları Takip Etmek İçin Blockchain'i Kullanıyor

Fransız İlaç Firması Transgen, Klinik Araştırmaları Takip Etmek İçin Blockchain'i Kullanıyor
Fransız biyofarmasötik firması Transgene; yumurtalık, baş ve boyun kanserine karşı kişiselleştirilmiş terapötik aşısı nedeniyle tedavi süreci boyunca değişmez bir denetim izi sağlamak için blockchain tedarik zinciri izlenebilirlik çözümü Klinik Araştırmalar için Hypertrust-X Zinciri ile entegrasyonunu açıkladı.

Klinik Araştırmaları İzlemek İçin Hipertrust X-Zinciri


Transgen, klinik araştırma sürecini daha şeffaf hale getirmek için dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT) faydalarından yararlanmak amacıyla, Hypertrust Patient Data Care'in blok zinciri tedarik zinciri izlenebilirlik ürününü myvac olarak adlandırılan klinik araştırmalar projesine uyguladı.

Başlatılmayanlar için myvac, Transgene'nin katı tümörleri hedef alan viral vektör tabanlı, bireyselleştirilmiş immünoterapi platformudur. Transgen, bireylerin hücrelerini analiz ederek ve bağışıklık sistemine kanser hücrelerine karşı kendini korumaya yardımcı olan özel bir aşı geliştirmek için bireyselleştirilmiş immünoterapi ürünleri geliştirmek için myvac kullanıyor.

Anlaşılacağı gibi, bu süreç son derece hassastır ve tedarik zinciri boyunca kurcalamaya dayanıklı veri ihtiyacını zorunlu kılar. Süreç boyunca birden fazla şirketin katılımı, meşru verilere olan ihtiyacı daha da önemli hale getirir.

Blockchain bunu merkezi olmayan bir veri kaynağı sunarak çözer, böylece verilerin tüm tedarik zinciri boyunca nasıl toplandığı ve değiştirildiği konusunda yüksek düzeyde güven ve şeffaflık sağlar. Teknoloji ayrıca gizli hasta verilerini olası siber saldırılara karşı da korur.

Kalkınma hakkında yorum yapan Transgene Baş Bilimsel Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eric Quéméneur şunları söyledi:

Her hastanın antikanser tedavisinin zamanında tasarlanmasına izin vermek için dünya çapında birçok işbirliği kurduk. Blockchain teknolojileri, hastalarımızın genetik verilerinin korunmasını sağlamak ve aynı zamanda partnerlerimizin tüm müdahalelerinin hem sorunsuz hem de takip edilmesini sağlamak için mükemmel bir araçtır. Hypertrust ile işbirliği yapmaktan çok mutlu olduk ve birlikte bu yeni süreci kurduk ve bir kez daha Transgene'nin yeniliğin ön saflarında olabilme yeteneğini bir kez daha gösterdik.
Hypertrust'un X-Chain platformu, tedarik zinciri boyunca toplanan tüm verileri bir blockchain'de güvenli bir şekilde saklar. Daha sonra platform, gerekli verilerin ayrıntılarını akıllı sözleşmelerle paydaşlarla paylaşarak en üst düzeyde güvenlik ve izlenebilirlik sağlar.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version