Hintli Çiftçiler Blockchain Kullanacak!

Hintli Çiftçiler Blockchain Kullanacak

Hepimizin bildiği gibi, Asya kıtası gezegendeki en kalabalık bölgelerden biridir. Çin'in yanı sıra Hindistan'da 1.4 Milyar insan var ve bunların çoğu finansal durumlarını iyileştirmeye çalışıyor. Pandemiden sonra işsizlik oranı önemli ölçüde arttı ve bu birçok endüstri hala can çekişiyor.

Uzmanlar Hindistan'daki mevcut durumu analiz etmeye ve incelemeye devam ediyor. Günümüzde en büyük rolleri, insanların krizle başa çıkmalarına tam olarak neyin yardımcı olabileceğini bulmaktır. Şu anda, hükümete güvenen ve yerel yetkililerden yardım isteyen binlerce aile var.

Neyse ki, uzmanlar araştırma yapmaya ve yeni çözümler sunmaya devam ediyor. Hindistan pazarı en ileri teknolojileri kabul etmeye ve durumu iyileştirmelerine tamamen hazır durumda. Hindistan her zaman tarımsal bir ülke olarak biliniyor ve iklim bölgesi sayesinde, karada çalışmaya, yetiştirmeye ve gıda ürünlerini yetiştirmeye hazır olanlara birçok iş fırsatı ve gelir yolu sağladı.

Haber ajansları, ülke çapında yaygın olarak bilinen bir çiftçi üretici kuruluşunun şu anda blockchain kullanmayı planladığını bildirdi. Temsilcilere göre, bu harika bir fikir çünkü binlerce çiftçiye çok daha yüksek ücret alma olanağı sağlayacak.

Aşamalı İnovasyon Hintli Çiftçilere Yardımcı Oluyor


Sahyadri Farmers Producer Co, çiftçi üretiminde uzmanlaşmış ve blockchain'i süreçlerine entegre eden ilk kuruluş olacak. Bu örgütler çiftçilikle yakından ilgili olan kişilerden oluşsa da, girişimin kendisi hükümetten geliyor. Katılımcılar ülkenin çiftçilerine tarımsal ürün ticareti konusunda yardımcı oluyorlar.



Hindu İş Hattı yakın zamanda örgütün blockchain kullanmaya hazır olduğunu duyurdu. Çiftçiler tedarik zincirlerinin verimliliğini artırmak istiyorsa bunu yapması gerekiyor.

Aynı zamanda, yeni sistem daha fazla şeffaflık katacak ve çiftçiler gıda üretiminin içerdiği tüm süreçleri kolayca izleyebilecekler. Yeni teknolojinin sunduğu şey, hem çiftçiler hem de müşteriler için bir kazan-kazan anlaşmasıdır.

Kurucular, şu anda, çiftçilerin işlem gören ürünlerin nihai maliyetinin sadece yüzde yirmi beşini aldığını kabul ediyor. Ancak, blockchain uygulaması gelirlerini artıracak ve sonuç olarak gelirlerinin yaklaşık yüzde ellisini çiftçilerle paylaşacaklar. Katılımcılar, fiyatlandırma konusundaki güvenilirliği artırmak için veri paylaşımı kullanacaklar. Ayrıca satıcılara olduğu kadar alıcılara da satış verileri sağlayacak.



Bundan da öte, blockchain entegrasyonu, müşterilerin malları onları üreten belirli çiftçiye kadar izlemelerine izin verecektir. Alıcılar bunu QR kodlarını kullanarak yapacak. Sistem ürüne özel dijital haritalar ekleyecek.

Hindistan, bu projeyi en yakın gelecekte gerçekleştirmeyi planlayan tek ülke değil. Blockchain büyüyor ve birçok ülkenin tarımını geliştirmesine yardımcı oluyor. Çok verimli olduklarını ve çiftçilerin daha iyi para kazanmalarını sağladılar.

İki ay önce Hintli yetkililer çiftçiler ve müşteriler için bir P2P pazarı yarattı. Hükümet, ülke genelindeki gıda üreticilerinin yeterli ücret almasını sağlamak için bir blockchain ekosistemi oluşturdu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version