Güney Kore Kripto Para Ticaretine %20 Vergi Getirdi!

Güney Kore Kripto Para Ticaretine %20 Vergi Getirdi

Güney Kore hükümeti, 22 Temmuz'daki Vergi İnceleme Komitesi toplantısının ardından kripto para ticaretinden elde edilen gelir için %20 vergi oranı kesinleştirdi.

Güney Kore hükümeti, ülkede kripto para ticaretinden elde edilen gelir için %20 vergi oranı açıkladı. Bugün gerçekleşen Vergi İnceleme Komitesi toplantısının ardından, Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, kripto para ticaretinden elde edilen gelir için vergi kurallarını detaylandıran revize vergi açıklamasını yaptı. Hükümet, diğer ülkelerin de benimsediği yaklaşımı işaret ederek kripto para için vergilendirme getirmenin gerekli olduğunu belirtiyor. Bazı ülkelerde, kripto para birimleri hisse senetleri ve türev işlemlerinden elde edilen gelir için benzer rejimler altında zaten vergilendiriliyor.

Kripto para birimlerinden elde edilen kazançlar vergilendirmeden sorumlu


Yeni düzenlemeler uyarınca, kripto para ve maddi olmayan duran varlıklardan elde edilen kazançlar, yıllık olarak hesaplanan vergiye tabi gelir olarak sınıflandırılacak. Yılda 2.5 milyon won (2.000 $) altındaki kripto para varlıklardan elde edilen gelir, asgari eşiğin altına düşmektedir ve vergilendirilmeyecektir. Eşik sınırının üzerinde elde edilen gelirler, Güney Kore'deki diğer çoğu vergilendirilebilir gelir ve sermaye kazancı için temel vergi oranına eşit olarak %20 oranında vergilendirilecektir. Güncellenmiş kurallar, her Mayıs ayında yıllık olarak raporlanması ve ödenmesi gereken kripto para ticaretinden elde edilen gelirin nasıl hesaplanacağını not eder.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version