Bitcoin ve Altın Fiyat Benzerlikleri Neleri Ortaya Koyuyor?

Bitcoin ve Altın Fiyat Benzerlikleri

Bitcoin uzun zamandır 'dijital altın' olarak adlandırıldı ve ismine sadık olan BTC'nin, son birkaç yılda bir değer deposu olduğu kanıtlandı, varlık altın veya hisse senetlerinden daha iyi kârlar sağladı. Altına gelince, altın çok eski zamanlardan beri değer alışverişi olarak kabul edildi. Bununla birlikte, bitcoin'in ortaya çıkmasıyla, milenyumlar ve yakınlaştırıcılar dijital altın veya altın 2.0'a daha meyilli görünüyor.

Bitcoin - Altın




Bitcoin de benzer bir eğilim izlemektedir. Yukarıdaki grafik, altın ve Bitcoin arasındaki fraktal oluşumunu göstermektedir. Ve gözlemlendiğinde, Bitcoin'i takip eden 2016-2017 döngüsünün, 1982'den sonraki on yıl içinde Altın'ınkine benzer bir şekilde olduğu bulunmuştur.

Ancak bütün benzerlikler burada bitmiyor. Aşağıdaki grafikte, hem altın hem de BTC'nin fiyatlarında ani bir çökme [kırmızı fitil] gördüğü ve ardından Bitcoin'in mevcut dalgalanmasına uyan bir dalgalanma gördüğü gözlemlenebilir.




Değer deposu


Hem Altın hem de Bitcoin, değer depoları olarak benzer fiyat eylemlerine dikkat çekiyor, göz önünde bulundurulması gereken bir gelişme. Ancak hepsi bu değil, çünkü Bitcoin ve Gold arasındaki 90-Pearson korelasyonu artıyor.

Benzerliklere bakılmaksızın, Bitcoin'in fiyatı nihayetinde alıcılar ve satıcılar arasındaki talebe dayanarak kendi yolunu takip edecektir. BTC için bazı teknik analizler, düşüş hareketinin yakında gelebileceğini öne sürüyor. Bununla birlikte, bu sadece fiyat azalan Üçgen desenine geri çekilirse mümkündür.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version