Mike Novogratz: Bitcoin 14.000 Dolar Olacak

Mike Novogratz: Bitcoin 14.000 Dolar Olacak
2020'nin, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin için, üçüncü blok ödülünün yarıya inmesi nedeniyle anıtsal bir yıl olması bekleniyordu. Bununla birlikte, 2020'nin kıyamet gibi bir yıl olması ve kasvetinin Bitcoin ve kripto para pazarında ciddi bir etkisi olduğu görülüyor. Kripto para pazarındaki belirsizlik ve devam eden pandemiye bağlı kilitlenmeler, Bitcoin'in son birkaç aydaki cansız fiyat hareketine katkıda bulundu.

Unchained podcast'in yakın tarihli bir bölümünde, Galaxy Digital'in Kurucusu ve CEO'su Mike Novogratz, Real Vision Group'un kurucusu ve CEO'su Raoul Pal, Bitcoin'in neden zor bir ay geçirdiğini tartıştı ve fiyatı hala geçmeye çalışıyor. Kara Perşembe kayıplarını bir süre önce geri kazanmış olmasına rağmen Bitcoin 10 bin doları hala aşamadı.

Novogratz, bu yılın başlarında çoğu yatırımcı ve tüccarın yaşadığı nakit krizini vurgulamak için hızlıydı ve paranın güvenli bir sığınak olarak 'ilk içgüdü' olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Bitcoin'in 10 bin doların altında kalan fiyatı üzerinde duran Pal, sahaya çıktı ve yorum yaptı:

Bence Bitcoin buradan gerçekten yükselmiyor, son birkaç yıldır devam eden başka bir gelişme var mı? Özellikle geçen yıl bu tür verimi artıran şeyler var. Böylece herkes Bitcoin depolamaktan olumlu kazanç elde ediyor. Ve finansal piyasalarda olduğu gibi stratejilerden biri de yukarı oynaklıkta satmaktır.

Halving ardından, Bitcoin ayrıca volatilitede büyük bir düşüş kaydetti. Geçtiğimiz üç ay boyunca, Skew pazarlarından elde edilen verilere göre, Bitcoin'in gerçekleşen oynaklığı yüzde 200'den yüzde 50'ye düştü ve bu da BTC'nin fiyatındaki ivme eksikliğinin altını çizdi.

Novogratz, Bitcoin için 14 bin dolarlık hedefin beklenenden daha kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti.

“10.000 dolar ya da 10.200 dolar kırıldığında, insanların beklediğinden çok daha hızlı bir şekilde 14.000 dolar olacak."

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version