Bitcoin Kaçınılmaz: Satranç Efsanesi Garry Kasparov

Bitcoin Kaçınılmaz: Satranç Efsanesi Garry Kasparov

Eski Dünya Satranç Şampiyonu Garry Kasparov, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yükselişinin dünya hükümetlerinin artan kontrolü ile mücadele etmek için kaçınılmaz olduğuna inanıyor.

Rus satranç büyük ustası Garry Kasparov, özellikle blockchain, kripto para birimleri ve Bitcoin'in destekçisi. Yakın tarihli bir röportajda, kişisel korumanın arttırılması ve insanların maliyeleri üzerinde kontrol sahibi olmalarını sağlamak da dahil olmak üzere dijital varlıkların bazı avantajlarını özetledi.

Kasparov, Bitcoin'in Yardım Etmek İçin Burada Olduğuna İnanıyor


Belki de tüm zamanların en büyük satranç oyuncusu olan Kasparov, aktif aylarının 228'inden 225'ini dünyanın bir numaralı oyuncusu olarak geçirdi. 2005 yılında emekli olduktan sonra, eski Dünya Satranç Şampiyonu bir yazar ve politik aktivist oldu.

Forbes ile yapılan son röportajda Kasparov, kripto para birimlerinin destekçisi olduğunu da belirtti.

Kasparov, özellikle dünya hükümetlerinin mevcut eylemleri ve özellikle ABD Federal rezervi ile karşılaştırıldığında, birincil kripto para birimi BTC'nin sınırlı arzını büyük bir fayda olarak vurguladı.

"Btc'nin sınırlı arzının arkasındaki formülü anlıyoruz. Ancak, diğer tarafa baktığınızda, örneğin Fed; yarın piyasada kaç trilyonlarca dolar görüneceğini asla bilemezsiniz, bu da tasarruflarınıza zarar verir.”

"Bitcoin Kaçınılmazdır"


Önde gelen satranç oyuncusu, blockchain ve kripto para birimlerinin “doğal olarak iyi ya da kötü değil” olduğuna inanıyor çünkü yeni ortaya çıkan teknolojiler. Her şey onları işe alan kişiye veya kuruluşlara bağlıdır. Dijital varlıklar hakkında birçok yanlış anlama olduğunu da sözlerine ekledi:

Bir bomba veya reaktör inşa etmek için nükleer teknolojiyi kullanabilirsiniz. Şimdi, kripto para birimlerinin potansiyel dezavantajları hakkında çok şey duyuyoruz çünkü kötü adamların para çalmasına yardımcı olabilirler. Aslında, bu korkular abartılıyor.
Hükümetlerin finans da dahil olmak üzere insanların yaşamları üzerinde giderek daha fazla kontrol sahibi olmaları nedeniyle devam eden bir gizlilik krizi olduğunu iddia etti. Bu nedenle, kripto para birimleri gibi teknolojik gelişmeler “her zaman açığız”, çünkü “bize gizliliğimizin kontrolünü veya bazı kontrolünü geri alma fırsatı sunabilirler.”

“Bu yüzden, Bitcoin, diğer kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin bir kavram olarak popülaritesindeki sürekli artışın kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum, çünkü bu, bireylerden eyaletlere veya iznimiz olmadan gizliliğimize etki edebilecek diğer kurumlara güç kaymasına bir cevap.”

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version