Bitcoin'in Beş Yıldızlı Şovu Bir Ay Boyunca Devam Edebilir 🚀

bitcoin fiyat tahmini

Bitcoin bu yıl üçüncü kez 10.000 dolar kırdı ve BTC halving'inden bu yana ilk büyük hamlesine devam ederken, umutlar yüksek. Yükseliş başlangıçta şaşırtıcı bir coşkuyla karşılandı. Ancak, şu anda bulunduğumuz pazar göz önüne alındığında, Bitcoin ne kadar süre 10.000 doların üzerinde kalabilir?


10.000 ABD dolarının üzerindeki mevcut hareket, 2020 yılının ilk çeyreğinde küresel siyasi gerginliklerin ve yaklaşmakta olan bir petrol krizinin neden olduğu önceki iki dalgalanmadan farklı. 2019'un 10.000 dolar hamlesi bile, ilk olarak Libra heyecanı nedeniyle Haziran ayında, ikincisi ise Çin'in 'Bitcoin' ve 'blockchain' ile ilgili atılımları olmuştu.

Şu anda, Bitcoin hedge öncülüğünde işlem görüyor. En büyük borsaların çöktüğünü gören geleneksel bir finansal sisteme karşı korunma. Ayrıca, öngörülebilir gelecekte kaçınılmaz bir enflasyona yol açacak muazzam bir parasal ve mali teşvik dalgası söz konusu. Bu nedenle, geleneksel güvenli liman varlığı olan altının şimdiye kadarki en yüksek fiyat noktası olan 1.900 dolara yükselmesi şaşırtıcı değil. Bitcoin'in bu kadar çalkantılı bir pazardaki konumu bir hedge ve yükselen fiyatı da aynı şeyin bir kanıtıdır.


Peki, Bitcoin fiyat hangi yönde hareket edecek? Hem aylık hem de üç aylık Bitcoin Vadeli İşlem sözleşmeleri için yıllıklandırılmış temele bakıldığında, kısa vadeli bir patlama ve ardından bir yavaşlama olabilir.

OKEx ve Kraken'de işlem gören aylık sözleşmeler yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir temel değer yayınlandı. İlk kasanın en yüksek seviyesi sırasıyla yüzde 22, ikincisi ise yüzde 16.76 idi ve tüccarlar fiyatın yükselmeye devam etmesini bekliyorlardı. Dünkü pump'ın ardından, Okex'te yüzde 12 ve Kraken'de yüzde 10'dan, hareket saatinde yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseldi ve Bitcoin bu sabah 10.000 doların üstündeyken, primler yükselmeye başladı.

Haziran ayı başlarında, 1 aylık bazın Okex'te yüzde 30'dan fazla ve Kraken'de yüzde 20 oranında, 115.000'den fazla Bitcoin opsiyon sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle, beklenen bir fiyat hareketi ile ortaya çıkmadığı belirtilmelidir.

Bitcoin'in fiyatı ile sadece kripto para piyasasının değil, aynı zamanda yatırım dünyasının da ana odak noktası önümüzdeki birkaç ay olacak. Bununla birlikte, işler durdukça, ekonomik belirsizlikler, likidite taşması ve borsaların mücadele etmesi kripto para birimi için olumlu bir işarettir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version