Bitcoin Fiyatının Yükselmesini Sağlayabilecek Önemli Gelişmeler 🔥🔥🔥

Bitcoin Fiyatının Yükselmesini Sağlayabilecek Önemli Gelişmeler
Lider kripto birimi Bitcoin'in popülaritesi yıllar geçtikçe artıyor ve piyasanın ilk kripto para birimi olduğu için yapılan yatırımlara yüksek miktarda geri dönüş sağlıyor. Bitcoinde meydana gelen fiyat dalgalanmaları üzerine birçok uzman, bitcoinin hala bir yükseliş döngüsünde bulunduğunu gösteren çeşitli analizler yaparak çıkarımda bulunuyor. Yazının kaynağı Icrypex. Kendilerine teşekkür ederiz. 😊

Ayrıca; Ledger çekilişi için tıklayın!

Araştırmalara göre sanal cüzdanına en az bir yıl veya daha uzun süre dokunmamış olan bitcoin kullanıcılarının oranı 2016 yılındaki hareketsizlikle paralellik gösteriyor. Bitcoin fiyatı son bir yılda hareketli dönemler geçirmesine rağmen arzın yüzde 61'inden fazlası hareketsiz biçimde bekliyor. Geçtiğimiz yılda 14.000 dolara kadar olan yükselişte hareketsiz miktar yüzde 56'ya ulaşmıştı. Bu durum bazı uzmanlar tarafından yeni rekor seviyelerini işaret ediyor ve yatırımcılar da bu bilgiler ışığında umutlanmaya devam ediyor.

Analistler dünyada yaşanan pandemi ve ekonomik durgunluk süreçlerini göz önüne alarak bitcoinde yaşanan gelişmelerde yeni bir boğa koşusunun yolda olduğuna dikkat çekiyor. Güncel veriler bitcoinin 20.000 dolara çıktığı dönemle örtüşüyor ve bu verilere göre bitcoin biriktirenlerin çoğu, 2017'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaştığı dönemdeki gibi yükseliş trendi bekliyor. Son veriler, uzun vadeli BTC yatırımcı sınıfı olarak nitelendirilen bitcoin HODLer sayısının önceki dönemlere oranla daha fazla yükseliş gösterdiğini ortaya koyuyor. The average Coin Days Destroyed göstergesi azalışına devam ediyor ve 2016’dan bu yana en düşük seviyesinde olduğu gözleniyor. Bu, daha uzun vadeli BTC sahiplerinin piyasadaki varlığını gözler önüne seriyor. Ayrıca bitcoin ağının hash oranının halving seviyelerine döndüğü göz önüne alındığında, bu hash oranının hareketli ortalamalarından gelen sinyaller, satın alma sinyali ile sonuçlandığı görüldü. Bu gelişme, boğa rallilerinden önce tarihsel olarak yükselişi işaret ettiği için oldukça önemli.

Öte yandan ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşı, yatırımcılar üzerinde potansiyel bir kararsızlık tetikleyicisi olmaya devam ediyor. Bu noktada bu iki ülke arasında yaşanan gelişmelerin bir sonucu olan ticaret savaşları, bitcoin için bir fırsat ve yükseliş yarattı. Çinlilerin bitcoin satın alma taleplerinin iki ülke arasında gerginliğin arttığı zamanlarda yükseldiği tespit edildi. Vatandaşlar, dünyanın en büyük iki ekonomisinde yaşanan büyüme belirsizliğinde, bitcoini güvenli bir liman olarak tercih etmiş görünüyor. Amerika’ya bakıldığında ise son zamanlardaki parasal gevşeme girişimlerinin bir parçası olarak Fed tarafından basılan devasa miktarda ABD Doları, bitcoinin alternatif bir para birimi olarak algılanmasını sağladı. Beklentiler ABD Doları'nın diğer para birimlerine karşı değerini kaybetmesiyle bitcoine olan talebin artacağı yönünde. Bir Afrika ülkesi olan Zimbabwe’de de para biriminin çökmesiyle bitcoine ve diğer büyük kripto para birimlerine yönelim artma eğiliminde.

Tüm bu bahsedilenlerden yola çıkılarak popüler analistler, mevcut durumun bitcoin sahipleri için kötü olmadığını belirterek bitcoin için yükseliş senaryosu öngörüyor. Tarih tekerrür ederse, bu metrik kripto para birimi için son derece olumlu bir işaret olabilir.


Siz de Bitcoin satın almak isterseniz Türk kripto para borsalarından Icrypex'i kullanabilirsiniz. Ayrıca, kripto paralar hakkında daha detaylı bilgi almak için 0850 255 10 79 nolu telefon üzerinden 7/24 destek veren Icrypex çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.
Ledger çekilişi:
Icrypex Telegram:
icrypex.com

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version