Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain'e Geçme Planını 2022'ye Erteledi

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, Blockchain'e Geçme Planını 2022'ye Erteledi
Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'nın Blockchain teknolojisine geçme planı hakkında endişelerini dile getirdikten sonra, 2022'ye kadar ertelendi.

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, kilit paydaşlardan halka açık lobicilik yapıldıktan sonra blok zincirine geçişi erteledi. Avustralya Menkul Kıymetler Borsası'ndaki son güncellemeye göre, borsa, mevcut hisse senedi işlemlerini yerine getirmek için mevcut sisteminin yerini almak üzere Dağıtılmış Defter altyapısının sunumunu resmen erteledi. Avustralya Menkul Kıymetler Borsası şu anda blockchain ile değiştirmeyi planladığı Clearing House Elektronik Alt Kaydı Sistemini ( CHESS ) kullanıyor.

Devam eden salgın ve gecikme için ASX tarafından belirtilen diğer nedenler

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, mevcut COVID-19 salgını da dahil olmak üzere, paydaşların talep ettiği değişikliklere uyum sağlamak ve blockchain altyapısının geliştirilmesi için daha geniş bir fırsat penceresi sağlamak gibi gecikmenin çeşitli nedenlerini belirtti. Menkul kıymetler borsasının CEO'su Peter Hiom, paydaşların çeşitli görüşlerini dinlediklerini ve zamanlama, kullanıcının hazır olma durumu ve işlevsellik değişiklikleri hakkında geri bildirim aldıklarını söyledi. Ayrıca yeni CHESS sisteminin “önümüzdeki on yıl ve sonrasında Avustralya'nın finansal piyasalarını destekleyeceğini belirtti.

Mevcut CHESS sistemi kullanıcıları bazılarının “netlikten yoksun” olduğunu söyleyerek blockchain sisteminin lansmanını geciktirmek için zorlandılar.

ASX, 2017'den bu yana geçiş üzerinde çalışıyor

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, Aralık 2017'den beri CHESS sisteminden blockchain teknolojisine geçiş üzerinde çalışıyor. ASX, geçen yıl Mayıs ayında blockchain teknolojisine dayanan yeni uygulama geliştirme aracı için ilk kodu yayınladı. Daha önce, borsa Nisan 2021'de blockchain teknolojisine geçiş yapmayı planlamıştı.

Blockchain teknolojisi tüm dünyada birçok alanda kullanılmaktadır. Devam eden pandemi, başlangıçta kripto para birimini desteklemek amacıyla tasarlanan teknolojinin benimsenmesini de artırdı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version