ABD Gizli Servisi, Coinbase İle Anlaşma Yaptı! 🔥

ABD Gizli Servisi, Coinbase İle Anlaşma Yaptı

ABD Ulusal Güvenliği kapsamındaki ABD Gizli Servisi, blockchain analitik hizmetini kullanmak için Coinbase ile dört yıllık bir sözleşme sağladı.

ABD hükümet sözleşmeleri dizini USASpending.gov'a göre Gizli Servis, kripto para borsasıyla blok zincir analitik hizmetini kullanmalarına izin veren dört yıllık bir sözleşme için 183.750 dolar ödedi. Ajans, bu yıl 11 Mayıs'ta Coinbase Analytics'i kullanmaya başladı ve sözleşme 10 Mayıs 2024'te sona erdi. Daha önce, kripto borsası Coinbase, analitik platformunu hem Dahili Gelir Servisi'ne (IRS) hem de Uyuşturucu Uygulama İdaresi'ne (Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi).

Coinbase kullanıcılarının platformu bırakmasıyla karşı karşıya

Kripto para borsası Coinbase hizmetlerini DEA, IRS ve şimdi ABD Gizli Servisi'ne sağlama kararı, Coinbase kullanıcılarının geri çekilmesiyle karşılaştı. Kullanıcılar, bu devlet kurumlarının zincirleme faaliyetlerini görüntüleme yeteneğine sahip olması nedeniyle gizliliklerinin tehlikede olduğuna inanmaktadır. Daha önce, kripto borsası Coinbase kullanıcıları, IRS ve DEA'ya hizmet sunan borsanın haberinden sonra 200 milyon dolarlık BTC'yi borsadan çekti. Coinbase şu anda dünya çapında faaliyet gösteren lider kripto borsaları arasında yer alıyor. Kripto para borsası, kullanıcıların bilgilerini ABD'deki yetkililerle paylaştığı için birkaç kez haber olmuştu. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version