Tayland Bankası, CBDC Kullanan İşletmeler İçin Bir Ödeme Sistemi Geliştirmeyi Planlıyor

Tayland Bankası, CBDC Kullanan İşletmeler İçin Bir Ödeme Sistemi Geliştirmeyi Planlıyor
Tayland merkez bankası Perşembe günü, merkez bankası dijital para birimini kullanan işletmeler için bir ödeme sistemi prototipi oluşturmayı planladı.

Reuters raporuna göre, Tayland Bankası Perşembe günü, merkez bankası dijital para birimi veya geleneksel para kullanan ancak dünya çapında para otoriteleri tarafından geliştirilen dijital formda bir ödeme sistemi prototipi oluşturmayı planlıyor. Tayland Merkez Bankası'na göre, prototip Siam Çimento ve tedarikçilerinin tedarik ve finansal yönetim sistemleriyle entegre edilecek.

Projenin bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor

Bank of Thailand, projenin Temmuz ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Tayland Merkez Bankası, kapsamının bir fizibilite çalışması yürütmeyi de içereceğini söyledi. Merkez bankasına göre proje, büyük bankalardan başlayarak merkez bankası dijital para biriminin kapsamının genişletilmesi ve daha geniş kitlelere adaptasyonunda önemli bir adım. Birçok merkez bankası CBDC'leri araştırmaktadır. CBDC'ler, karmaşık matematik bulmacalarını çözerek üretilen ve merkezi bir kurum yerine farklı çevrim içi topluluklar tarafından yönetilen Bitcoin gibi kripto para birimlerinden farklıdır.

Dünyadaki birçok merkez bankası CBDC'yi araştırmaya devam ediyor

Dünyadaki birçok merkez bankası şu anda CBDC'leri ve bunların finansal sistem üzerindeki kullanımlarını ve etkilerini araştırmaktadır. Çin, son beş yıldan altı yıla kadar ulusal dijital para birimini geliştiriyor. Şu anda, Çin Halk Bankası dört şehirde DCEP (Dijital Para Elektronik Ödeme) olarak adlandırılan dijital yuanını test ediyor ve bankanın gelecekte bir süre için dijital para birimini çıkarması bekleniyor. Çin, merkez bankası dijital para birimi yayınlayan ilk büyük ülke olacak. Çin Halk Bankası, birçok rapora göre DCEP'nin verilmesini hızlandırdı. Daha önce bildirildiği gibi, Kanada merkez bankası CBDC projesine bir proje yöneticisi için bir iş ilanı gönderdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version