Saldırıya Uğramış Kripto Para Borsası Coincheck'ten Açıklama

Saldırıya Uğramış Kripto Para Borsası Coincheck'ten Açıklama
Popüler Japon kripto para borsası Coincheck, birkaç gün önce bir veri ihlalinin kurbanı olduğunu bildirdi. Şirket tüm müşteri fonlarının güvenli olduğunu söylerken, failler kullanıcıların kişisel bilgilerini ve e-postalarını toplamış olabilir.

Coincheck'te İhlal


Japon kripto para platformundan yapılan açıklamaya göre, “üçüncü taraf” 31 Mayıs - 1 Haziran 2020 arasındaki dönemde etki alanı kayıt hizmetine erişmişti. Failler, etki alanı kayıt bilgilerini değiştirdi ve nihayetinde bazı e-postalara yasa dışı erişim elde etti.

Duyuruda yaklaşık 200 müşterinin bu kategoriye girdiğini belirtti. “Üçüncü taraf”a sızdırılmış olabilecek bilgiler, alıcı alanında listelenen e-posta adreslerini ve bu e-postada bulunan tüm verileri içerir. İkincisi, adlar, kayıtlı adresler, doğum tarihleri, telefon numaraları ve hatta kimlik selfie'leri gibi birçok hassas bilgiyi içerdiği belirtildi.

Şirket bir soruşturma başlattı ve müşterilere şimdilik düzenli destek kanallarına e-posta göndermekten kaçınmalarını tavsiye ediyor. Bununla birlikte, Coincheck'in kullanıcılarına “şu anda varlıklarınız üzerinde hiçbir etkisi olmadığı” konusunda güvence verdiği de belirtildi.

Para yatırmak / çekmek ve kripto para birimi varlıklarını almak / satın almak / satmak gibi düzenli hizmetler her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor. Ancak borsa, “alan adı kayıt hizmeti operatörü tarafından soruşturmanın ilerlemesini göz önünde bulundurarak kripto para varlıklarının havale edilmesini tekrar durduracak.”

Coincheck'ten 532 milyon dolar boşaltıldı


Japon borsası şimdi tüm müşteri fonlarının güvende olduğunu iddia ederken, şirketin kripto para hırsızlığı açısından biraz olumsuz bir geçmişi var. Ocak 2018'de, Coincheck platformundaki tüm para çekme işlemlerini dondurmuştu.

Bu güne kadar, bu saldırı kripto paralardaki en büyük hırsızlık olmaya devam ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version