Rusya Telegram Yasağını Kaldırdı!

Rusya Telegram Yasağını Kaldırdı
Şifreli mesaj devi Telegram'ın iki yıl süren bir savaştan sonra Rusya'da engeli kaldırıldı. Muhalifler bunu ideolojik bir zafer olarak nitelendirdi.

Rus yetkililer nihayet vatandaşlarının şifreli mesajlaşma platformu Telegram'a erişmesini engellemeye çalışmaktan vazgeçtiler. Karar bu hafta ilan edildi. Rusya'nın iletişim gözlemcisi Roskomnadzor, uygulamanın kurucusu Pavel Durov'un platformdaki aşırılık yanlısı propagandayı yönetmeye ve kaldırmaya hazır olduğu için yasağın kaldırıldığını söyledi.

Telegram'ın engelini kaldırmak ideolojik bir zafer olarak nitelendirildi

Bir kripto para trader'ı ve popüler siyasi blog StalinGulag'ın yazarı Alexander Gorbunov, şifreli mesajlaşma platformunun engellemesini ideolojik bir zafer olarak nitelendirdi. Rus hükümetinin bir toplu gözetim sistemine sahip olduğu bilinmektedir. 2018'in başlarında, Moskova mahkemesi, kurucusu Pavel Durov'un yetkililerle işbirliği yapmayı ve kullanıcıların verilerine erişmesini sağlayacak şifreleme anahtarlarını paylaşmayı reddetmesinin ardından Telegram'a yasak koydu. Ancak Ruslar, Telegram'ın desteklediği yasağı aşmak ve platforma erişmek için bir yol buldular. Telegram, aşırılık yanlısı ve propagandayı platformdan kaldırmak için yeterli önlem almamakla suçlanıyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version