Mozilla ve Başka Büyük Şirketler Nijerya Merkezli Bir Kripto Para Girişimine Yatırım Yapıyor

Mozilla ve Başka Büyük Şirketler Nijerya Merkezli Bir Kripto Para Girişimine Yatırım Yapıyor
Mozilla ve diğer birçok büyük şirket, Nijerya'nın Lagos kentinde bulunan Bitcoin destekli bir finansal girişim olan Wallets Africa'ya yatırım yaptı.

Wallets Africa, Mozilla Corporation, 9Yards Capital, Samurai Incubate ve Y Combinator CEO'su Micheal Seibel'den fon aldığını açıkladı. Fon, Y Combinator'ın 150.000 dolar karşılığında Wallets Africa'da %7.5 hisse satın almasından kısa bir süre sonra geldi. Wallets Africa, Nijerya'nın Lagos şehrinde bulunan bitcoin destekli bir finansal girişimdir. Kripto para başlangıcı, sınır ötesi ödeme sıkıntılarını çözmeye odaklanıyor ve bu nedenle Bitcoin'i destekliyor. Girişim, kullanıcıların paralarını neredeyse hiç korkmadan fiat para birimine dönüştürerek kripto para birimini sorunsuz bir şekilde harcayabilmeleri için bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Wallets Africa kullanıcıları üçüncü taraflarla işlem yapabilir ve yerel banka hesaplarına para aktarabilir. Girişime göre, Cüzdan kullanıcıları üçüncü taraflarla işlem yapabilir ve daha ucuz bir oranda yerel banka hesaplarına para aktarabilir. Cüzdan, kullanıcıların Nijerya'dan Gana ve Kenya'ya para gönderebilmesini sağlıyor. Başlangıç, kullanıcıların normal görüşme, kablolu TV ödemeleri ve diğer bazı yardımcı programlar gibi yerel ödemelere izin verir. Uluslararası ödeme yapmak isteyen kullanıcılar, Wallets Africa'nın uluslararası veya yerel olarak ödeme yapabilmeleri için sanal dolar ve naira kartları vardır. Kripto topluluğundan birkaç uzman, Afrika'nın bitcoin benimsenmesinde önemli bir rol oynayacağını iddia etti.

Kripto Paranın Geleceği Afrika'ya Bağlı

Daha önce bildirildiği gibi, Blockchaincenter.net tarafından yayınlanan interaktif bir harita, dünya çapında kripto para birimi seviyesinin Bitcoin aramalarının Afrika ve Güney Amerika'daki ülkelerde en sık olduğunu ortaya koydu. Daha önce Twitter'ın kurucusu ve Jack Dorsey, Afrika ülkelerinde bitcoin ve kripto para için büyük bir potansiyel gördüğünü iddia etmişti. Daha önce, Nijerya Temsilciler Meclisi konuşmacılarının geçen yıl Temmuz ayında kripto para birimleri için önemli bir yasal çerçeve çağrısında bulundukları bildirildi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version