Litecoin Yükseltmesi: v0.18.0

Litecoin, yeni güncellemesini 11 Haziran'da yayınladı ve 2014'teki projedeki gelişimin gerçekleşmeyeğinden korkuluyor.

Litecoin'e Yeni Özellikler Geldi


Github'da belirtildiği gibi, Litecoin'in en son v0.18.0 güncellemesi, blok ve işlem işleme için iyileştirmeler getiriyor, ağ kodunu ve P2P protokolünü optimize etti, yeni RPC'ler getiriyor ve 100'den fazla yeni değişiklik ve ilerleme içeriyor.

GUI, cüzdan ve diğer kullanıcı yüzlü protokoller, geliştirici Adrian Gallagher'un belirttiği gibi, bir facelift aldı. Litecoin Core, Linux çekirdeği, macOS 10.10+ ve Windows 7'den sonraki tüm sürümlerde destekleniyor. Her yazılım protokolünde kapsamlı testler yapılmıştır.

Aşağıda listelenen bazı geliştirmeler geniş blog yazısında belirtildi:

Segwit kuralı yeni araştırma biçiminde belirtilmezse “getblocktemplate” çağrıları başarısız olur. Segwit'in nasıl etkinleştirileceğini açıklayan bir hata mesajı, yeni kullanıcılar için bir sorun giderme görevi görür.

“Rpcpassword” seçeneği artık karma (#) gibi bilinmeyen karakterler girilirse başlangıç ​​hatasına neden olur. Blog bunun hash karakterinin parola mı yoksa bir yorum olarak mı kullanıldığının belirsiz olduğunu belirtti.

Yeni bir belge, Litecoin Core'un BIP174 Kısmen İmzalı Litecoin İşlemleri (PSBT) arayüzünü tanıtarak, çoklu programların yeni işlemler oluşturmak, imzalamak ve yayınlamak için birlikte çalışmasına izin verir.

Litecoin blogunda aşağıdakiler açıklandı:

“Bu, çevrim dışı cüzdanlar, multisig cüzdanlar, coinjoin uygulamaları ve tam bir işlem oluşturmak için iki veya daha fazla programın etkileşim kurması gereken diğer birçok durum için yararlıdır.”

“Settxfee” daha önce sessizce yok sayıldı ve ücreti izin verilen minimumların altına koyma girişimleri. “0” özel değeri yine de minimum değeri talep etmek için kullanılabilir.

“Unloadwallet” artık eşzamanlıdır, yani cüzdan tamamen boşaltılana kadar geri dönmeyecektir. Öte yandan, “createwallet” artık boş bir cüzdan oluşturmak için kullanılabilecek isteğe bağlı bir boş argümana sahiptir. Boş cüzdanlarda anahtar veya HD çekirdeği yoktur ve 0,18'den eski yazılımlarda açılamaz.

Github'da mevcut


Yeni Litecoin sürümüyle ilgilenenler indirme sayfasını ziyaret edebilir. Alternatif olarak, bir indirme klasörü burada mevcut.

Litecoin ekibi versiyonun yoğun bir şekilde test edildiğini, ancak “yine de hatalar içerebilir” dedi. Yükseltmeden önce tüm wallet.dat dosyasının yedeklenmesi tavsiye ediliyor ve artık Github'da bir hata raporlama bölümü yayınlanmakta.

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Twitter'da projenin geliştiricilerini tebrik etti. Ayrıca Litecoin Core 0.20'nin “zaten boru hattında olduğunu” ve piyasaya sürülmesinin Litecoin blok zincirini “en son Bitcoin Core koduna” getireceğini de sözlerine ekledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version