Koronavirus VS Bitcoin Savaşı

Koronavirus VS Bitcoin Savaşı
Kriptosozluktv.com Koronavirüs dünya ekonomisini değiştirdi. Gıda, eğitim, güzellik endüstrisi gibi birçok işletme zarar gördü; ancak, bu durum bazıları için kılık değiştirmiş bir nimetti. Jeff Bezos'un 2026'ya kadar bir trilyoner olması bekleniyor. Online perakendeci Amazon'un kilitlenme nedeniyle büyük başarısı, fonlardaki büyük kazancında büyük rol oynadı. Bitcoin ne olacak? Bu yazıda, Koronavirüs'ün Bitcoin üzerindeki etkisini araştıracağız.

Koronavirüs nedeniyle birçok insan işini kaybettiğinden, dünyadaki hükümetler vatandaşlarını nasıl destekleyecekleri konusunda büyük sorunlarla karşılaştı. Bazı ülkelerdeki kilitlenme 2-3 ay sürdü ve tüm bu süre boyunca insanlar ofis dışında kaldı, maaşlar azaldı ve kira ve elektrik faturaları için para yoktu. Kapalı anaokullarının ve okulların üstüne ekleyin ve çok tehlikeli bir karışım alacaksınız. Ancak, tüm bu ABD'de sadece trilyonlarca dolara yaklaşan teşvik kontrolleri ABD doları ve diğer para birimlerini borçlandırdı.. Kripto para meraklıları, fiat para birimlerinin olası enflasyonunun daha fazla insanın dijital altın Bitcoin'i kabul etmesine yol açabileceğini söylüyor. Onların görüşüne göre,Bitcoin, fiat para birimlerinin zayıflama pozisyonunun sonuçları ile başa çıkmak için çetin bir rol oynayabilir.

Ancak sınırlayıcı faktörler de var! Uzmanlar, teşvik nedeniyle enflasyonun hemen gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Artan işsiz sayısı ve talep düşüşü baskıyı hafifletebilir. Giderek daha fazla insan işsizlik parası başvurusunda bulunuyor. Bank of America, hükümetler ve merkez bankalarının pandeminin sonuçlarını ele almada başarılı olamayacaklarını, küresel büyümede neredeyse %3 oranında bir daralma bekleyebileceğini bildirdi.


(İstatistik JPMorgan kaynaklı)

Bu nedenle Bitcoin, bazı boğaların beklediği gibi enflasyon nedeniyle kısa bir süre boyunca fiyatını ikiye katlayamayabilir. Ama yine de, birçok yatırımcı bunu daha istikrarlı bir seçenek olarak görüyor. Bunlardan biri Olga Feldmeier. Dijital altının büyük potansiyelini takdir ediyor ve küresel ekonomi için zor zamanlarda bir tür tasarruf cenneti olabileceğine inanıyor.

Karantina sırasında Bitcoin ve altcoin ticaretinin artan popülaritesi


Madencilik yapmak eskisi kadar kârlı olmasa da, insanlar tüm mülklerini satmaya ve bir kripto para çiftliği için işlerini bırakmaya hazır olduklarında, alternatif gelir kaynaklarını düşünmek için daha fazla zamanları var. Bazıları işini kaybetti; bazıları Koronavirüs nedeniyle Bitcoin'in dramatik bir şekilde yükseldiğine dair söylentiler duydu.

Rbc.ru, çeşitli borsaların temsilcilerine göre, Rusların kendi kendini tecrit döneminde aktif olarak kripto para birimi ticareti yapmaya başladığını bildirdi. Rusya ve BDT'deki Binance ofisinin başkanı Gleb Kostarev de bu temsilciler arasında. Son üç ayda platformdaki kullanıcı etkinliğindeki artışı kaydetti. Bazı faaliyetler değişim rekoru kırdı. Örneğin, bu yıl Nisan ayında kayıtlı kullanıcı sayısı, geçen yılın sonuna göre 2 kat fazla idi. Binance şubesinin başkanı da vadeli işlem ticaretinin de popülerlik kazandığını belirtti.

United Traders analisti Fedor Anaschenkov, borsalardaki işlem hacimlerinin Mart ayında ortalama üçte bir oranında arttığını, ancak öz izolasyonun sadece bir neden olduğunu ekledi. Kripto para birimlerine olan ilgi (Google Trends tarafından görüldüğü gibi) ve Bitcoin ticaret hacimleri fiyat dalgalanmaları ile yakından ilişkilidir. Değer değişimi ne kadar yüksek olursa (hangi yönden olursa olsun), faiz o kadar büyük olur. En büyük artışlar, kripto para birimlerindeki en büyük günlük düşüşün finansal piyasalardaki panik nedeniyle meydana geldiği ve Mayıs ayı başlarında, BTC fiyatının 10.000 dolar seviyesine sıçradığı ve baskın yaptığı Mayıs ayında oldu. Anashchenkov, piyasanın ekonomideki olumlu küresel duyarlılığın ortasında büyüdüğünü açıkladı. Ayrıca perakende ve büyük yatırımcıların klasik enstrümanlara olan güveninin zayıfladığını, belirsizliğin devam ettiğini, dolayısıyla makroekonomik duruma çok az bağımlı olan kripto para birimlerine daha aktif yatırım yapıyorlar. Bitcoin 10.000 USD'nin üzerinde kalmayı başardıktan sonra kripto paraya olan ilginin artmasını bekliyor.

Sayılar Bitcoin tarafında


Üst üste dördüncü ay boyunca, Ruslar banka mevduatından para çekmeye devam ediyor. 1 Mayıs itibarıyla, yabancı para cinsinden mevduat hacmi% 1,2 (1,1 milyar $) azalmıştır. 1 Ocak'tan bu yana, hesaplar 8,3 milyar dolar, yani geçen yıl biriken para biriminin neredeyse tamamı tarafından boşaltıldı. Aynı zamanda, yurtiçi ve yurtdışı borsasına giderek daha fazla insan geliyor. Moscow Exchange istatistiklerine göre, Nisan ayında kayıtlı müşteri sayısı 8 milyonu aştı ve yıl başından bu yana büyüme %20 oldu. Açılış hesaplarındaki olumlu dinamikler aracılar tarafından da kaydedilir. EXMO CEO'su Sergey Zhdanov, sahadaki aktivitenin yaklaşık %15-20 arttığını söyledi. Rusya'dan gelen kullanıcılardaki artış İtalya'dan %12, İngiltere'den %20, Almanya ve Hollanda - Ukrayna'dan yaklaşık %10, geçen yılın aynı dönemine göre %9-10. Ayrıca, kullanıcılar daha sık hesaplara giriş yapmaya başladı ve genel olarak ticaret faaliyeti de arttı.

Aynı artış Hindistan, Endonezya, Malezya pazarlarında da kaydedildi. Kripto para borsaları, bu bölgelerden gelen kullanıcılarda benzeri görülmemiş 10 kat artış gösteriyor. Aaron Tang (Luno Malezya), dalgalanmanın, Bitcoin ve altcoinlere olan belirsizlik, belirsizlik, ekonomi kayıpları ve genişletilmiş karantina sırasında değeri depolamak için güvenli bir sığınak olduğuna inanıyor. Ayrıca bazı yatırımcıların, teşvik kontrolleri nedeniyle enflasyon durumunda yatırım portföylerini çeşitlendirmek için Bitcoin kullandığını da sözlerine ekledi.

Yukarıda belirtilen istatistiği özetlemek gerekirse, Koronavirüs'ün küresel finans piyasalarını önemli ölçüde etkilediği ve insanların fiat para birimlerine olan güvenlerinin bir kısmını kaybettirdiği açıktır. Tabii ki, birçok kripto para varlığı da etkilendi ve değerinin bir kısmını kaybetti.

Birçok analist ve kripto para meraklısı, Bitcoin'i uyaran kontrolleri nedeniyle ABD doları enflasyonla karşılaşsa bile değeri depolamak için güvenli bir alan olarak göstermeye çalışıyor. Ancak gerçek daha karmaşıktır. Beklemek ve görmek zorundayız.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version