Onaylanmamış İşlemler 100.000'i Geçerken Ethereum Ücretleri Bitcoin'den Daha Yüksek

Ethereum Ücretleri Bitcoin'den Daha Yüksek
Son veriler, Bitcoin işlem ücretlerinin halving sonrasındaki zirveden sonra düşmekte olduğunu gösterirken Ethereum ücretleri yükseliyor. Bu nedenle, Ethereum ağında harcanan toplam ücret miktarı Bitcoin'i aştı.

Ethereum Vs. Bitcoin


Kripto para birimi veri şirketi Glassnode'den alınan bilgiye göre, günlük Ethereum ağ ücretleri 5 Haziran'da bu yıl sadece ikinci kez Bitcoin'i geçti. Bu noktada, tutarlar Ethereum için yaklaşık 500 bin dolar ve Bitcoin ücretleri için 308 bin dolardı.

Sonraki iki gün içinde, ikisi arasındaki boşluk Ethereum ağındaki ücretler için 540 bin dolara ulaşırken Bitcoin'in toplam 253 bin dolar.

BTC'nin bakış açısından, ücretler Mayıs ayında gerçekleşen üçüncü halving'de bir roller coaster'dan geçti. Bitcoin ağındaki işlemler yükseliyordu ve ortalama ücret 11 ayın en yüksek seviyesi olan 5.82 $'a ulaştı.
Bununla birlikte, iki haftadan kısa bir sürede, BTC blok zincirinde işlem yapma maliyeti yaklaşık %80 oranında kaldı.

Onay bekleyen BTC işlemlerini ölçen Bitcoin mempool, yarıya indirilmeden önce yaklaşık 60MB değerinde bu tür işlemlerle tıkanmıştı. Olaydan sonra tıkanıklık artmaya devam etti ve 21 Mayıs'ta 94MB'a ulaştı. Birkaç hafta süren BTC işlemlerinin sayısı düştükten sonra ücretler ortalama 1 doların altına düştü.

Ethereum'un Artışı


Ethereum blok zincirindeki ücretlerin artması birkaç faktöre bağlanabilir. Birincisi, çoğu stabilcoin ağını kullanıyor ve kripto para piyasasında rolleri son birkaç ay içinde önemli ölçüde artıyor. ERER-20 stabilcoinlerinin Ethereum ağındaki aktarılan değeri, Nisan ayındaki bir rapora göre yaklaşık % 80'e yükseldi.

En yaygın olarak kullanılan stabilcoin olan Tether (USDT), tüccarların artan talebi ile başa çıkmak için düzenli olarak yeni paralar basmaktadır. ERC-20 tabanlı token'lar hala çoğunluğunu temsil ediyor. Ayrıca, Ethereum ağındaki ücretler, başlatılan işlemler çoğaldıkça artmaktadır.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version