Ethereum (ETH) 2.0 Testnet Aşaması "Altona" Başlatıldı 🔥

Ethereum (ETH) 2.0 Testnet Aşaması "Altona" Başlatıldı
Ethereum 2.0'ın lansmanı yaklaşıyor. Dün, Hamburg şehir metro istasyonundan sonra adlandırılan Altona isimli Ethereum 2.0 multi-customer TestNet'in tanıtımı ile önemli bir dönüm noktası geldi.

Altona yol haritasına uyuyorsa eğer bir genel test ağı başlatılacak ve ardından Ethereum 2.0 Mainnet, Beacon Chain yayınlanacak.

Ethereum 2.0 geliştiricisi Danny Ryan, Twitter hesabı aracılığıyla Altona'nın dört ayrı müşterisi olduğunu açıkladı. Bunlar: Prysmatic Labs, Sigma Prime, Nimbus ve PegaSys.

Topaz ve Onyx gibi test ağları Altona'dan farklıdır çünkü sonuncusu çok istemcidir. Aynı zamanda Schlesi test ağından ve Witti'den farklıdır çünkü dört müşteriden ilkidir.

Bu nedenle Altona'nın temel amacı, ilgili tüketicilerin Beacon ana ağını finanse edebildiklerini göstermektir. Danny Ryan'a göre Altona önce geliştirici tabanlı bir test ağı olacak. Başka bir deyişle amaç, geliştiricilerin "işletim dünyasında" 0.12 uygulamayı kontrol edebilmelerini sağlamaktır, böylece eth2 mühendisleri ortaya çıkan güvenlik açıklarıyla başa çıkabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version