“Dolar Kayboluyor, Bitcoin Al” - Kiyosaki'ye İnanmalı mı İnanmamalı mı?

“Dolar Kayboluyor, Bitcoin Al” - Kiyosaki'ye İnanmalı mı İnanmamalı mı?
Zengin Baba, Yoksul Baba kitabının yazarın herkesi USD yerine Bitcoin satın almaya çağırıyor. Son zamanlarda "sahte" dolar üretmenin ülkenin bütçesine yardımcı olmayacağını ve değerli metallere ve kripto para birimine yatırım yapmayı teklif ettiğini söyledi. Kiyosaki, USD'nin küresel ekonomiyi tahrip ettiğini iddia ediyor ve daha sonra kâr elde etmenin potansiyel yolunun BTC'yi tutmak olduğunu ekliyor.

Bu şekilde, önde gelen yazar, Federal Rezerv oranının son keskin düşüşünü 0-0, %25 aralığına ve Amerikan ekonomik durumunu pandeminin arka planına karşı uyandırmak için diğer kapsamlı önlemlere atıfta bulunuyor.

Kiyosaki'nin bakış açısını göz önünde bulundurarak, sözlerinin doğru olma şansı ne kadar yüksek? Pozisyonunun arkasındaki diğer nedenler nelerdir?

Ünlü finansçı ve çok satan yazar Robert Kiyosaki, BTC'nin sadece 3 yılda zahmetsizce 75.000 dolara yükselebileceğinden, altın ise ertesi yıl 3.000 dolara ulaşabileceğinden emin görünüyor.

Yatırımcı ABD ekonomisinin zayıfladığını ve Fed yetkililerinin yetersiz olduğunu ifade etti. Daha önce, ABD Federal rezervi, koronavirüs pandemisinin etkileriyle mücadele etmek için 2 trilyon dolar verdi. Daha sonra 3 trilyon dolar daha mali teşvik önlemleri alındı. Analistler, bu tür büyük ölçekli tedbirlerin güçlü bir enflasyona yol açacağını ve finansal piyasalardaki krizi kötüleştirebileceğini öngörüyor.

Robert daha fazla gümüş, altın ve bitcoin aldığını söyledi. Pandemi başladığından bu yana %30'un üzerinde artan değerli metaller, özellikle altın ve gümüş konusunda iyimser. Bununla birlikte, önde gelen Bitcoin'in en büyük potansiyele sahip olduğunu düşünmektedir.

Kiyosaki'nin ifade ettiği gibi; söz konusu varlıklar halktan büyük bir ilgi alacak ve Fed'in yetersizliği nedeniyle hızla gelişecek, çünkü trilyonlarca USD günlük olarak basılıyor. Kiyosaki, ABD Temsilciler Meclisi'nin 3 trilyon dolarlık teşvik paketine atıfta bulunuyor. Yönetmelik, muhtemelen sınırsız emeklilik maaşı tanımlayan "gizli" bir hüküm içermektedir.


Kiyosaki, döviz piyasasının ve küresel ekonominin yakın gelecekte daha büyük bir isabetle karşılaşabileceğini belirterek "En iyiye dua edin - en kötüye hazır olun" diyerek sözlerini bitirdi.


Zengin iş insanı, 2019 sonbaharında kripto para varlıklarının ve diğer kripto para birimlerinin yatırım için son derece motive edici bir seçenek olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca, 1971 yılından bu yana USD'nin yoksul bireyleri daha da yoksullaştıran bir borç yükümlülüğü olduğunu kaydetti.

Ayrıca Kiyosaki, ABD'nin iflas ettiğini ifade etti. Onu hayal kırıklığına uğratan şeyler; dolar, doyumsuzluk ve borç nedeniyle küresel ekonomiyi ve insanların hayatlarını yıkıyor olması. Bireysel ekonomilerini kurtarmaları için insanların altın, gümüş ve Bitcoin depolaması gerektiğini de sözlerine ekledi. "

Kiyosaki, BTC veya altını desteklemek için Fiat para birimlerinden tasarruf etmeyi ilk kez talep etmiyor. Bitcoin, bir milyarder ve Hedge Fon Yöneticisi Paul Tudor Jones hakkında iyimser olan bir başka finansör, Bitcoin'i koronavirüs döneminde enflasyona karşı en iyi koruma yöntemi olarak belirtti.

Daha önce, tanınmış bir analist olan Joseph Young, federal rezervin “matbaa makinesinin” BTC sahiplerinin eline geçeceği görüşünü de dile getirmişti.

Kiyosaki, ABD doları gibi para birimlerinin herhangi bir final olmadan açık uçlu olarak basılabileceğini iddia ediyor. USD ile ilgili olarak, gümüş, altın ve dijital para birimleri daha değerlidir.

Özellikle, COVID-19 salgınından etkilenen dünya çapında ekonomik kriz bağlamında nakit tasarrufu talep ediyor. Finansçı tarafından belirtildiği gibi, tasarrufları Fiat para biriminde değil, özellikle BTC'de saklamak gerekiyor.

Geçtiğimiz hafta, Fundstrat'ın kurucusu Tom Lee, Bitcoin değerinde bir artış olacağını öngördü. Ona göre, kripto para kullanıcı sayısında iki kat artış nedeniyle 2022 yılına kadar fiyat 25.000 $ 'a yükselecek.

İnsanlar fikir birliği oluşturuyor: Bitcoin değerli bir varlık

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version