BIS Raporu: COVID-19, Merkez Bankası Dijital Para Birimi İhtiyacını Vurguladı

 BIS Raporu: COVID-19, Merkez Bankası Dijital Para Birimi İhtiyacını Vurguladı
Uluslararası Ödemeler Bankası'nın son raporunda, COVID-19 salgınının merkez bankalarının merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) gelişimini hızlandırma ihtiyacını ortaya çıkardığını açıkladı.

BIS, devam eden ödeme dijitalleştirme aşamasını özetledi ve böyle bir para birimini ilk kim başlatırsa sonuçta geçerli olacağını tahmin etti.

BIS: Ödeme Dijitalizasyonu Hızlanıyor


Raporda mali sektör merkez bankaları ve fintech şirketleri geliştirmek ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak ve işlem maliyetlerini düşürmek için yeni ödeme seçenekleri uygulayarak edildiği önemli bir geçiş yapan aşamasında olduğunu kaydetti. Bankalardan gelen bu tür örnekler CBDC'lerdir.

CBDC'ler güvenilir ve yaygın olarak erişilebilir bir dijital ödeme yöntemi sunabilir.

Rapora göre, özel sektör aracıları arasındaki rekabeti teşvik edebildikleri, güvenlik için yüksek standartlar belirleyebildikleri ve genel olarak ödemeler, finans ve ticarette sürekli yenilik için katalizör görevi görebildikleri için etki daha da ileri gidebilir.

COVID-19 Önemli Bir Rol Oynuyor

Koronavirüs pandemisi Batı dünyasının çoğuna sızdığında, BIS merkez bankalarını CBDC'lere yönelik çabalarını hızlandırmaya yönelik bir başka kapsamlı rapor sunuldu.

“COVID-19 salgını hem kaydedilen ilerlemeyi hem de ödemelerde kalan eksiklikleri vurguladı. Fiziksel mağazalarda ve çevrim içi alışverişlerde temassız ödemeleri kullanabilmek ekonomik aktiviteyi destekliyor. Ancak, dijital ödemeler hala yeterince uygun veya herkes için erişilebilir değil.”

Hükümetler, bazı fiziksel mağazaların kapatılmasını da içeren ülke çapında kilitlenmeler uyguladıkça, çevrim içi ödeme sayısı önemli ölçüde arttı.

BIS, merkez bankaları tarafından desteklendikleri için maliyetlerin daha düşük ve iletimde hızlı olması gerektiği için oldukça açık bir çözüm olduğunu savunuyor. Sonuç olarak, Çin gibi bazı ülkelerin kalkınma aşamalarında önde olmaları şaşırtıcı değil.

Raporlar sık ​​sık en kalabalık ülkenin belirli bir uygulamada ve belirli bölgelerde kendi CBDC'sini test ettiğini göstermektedir. Bir diğeri, Çin'in COVID-19 sonrası uyarısı için devlet destekli dijital para birimini kullanmayı planladığını bildirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version