Çin Polisinden Yasa dışı Bitcoin Madenciliğine Baskın

Çin Polisinden Yasa dışı Bitcoin Madenciliğine Baskın
Çin kolluk kuvvetleri, yeraltında yürütülen birden fazla yasa dışı Bitcoin madenciliği yapılan tesise operasyon gerçekleştirdi.

Yerel haber Beijing News raporuna göre, kolluk kuvvetleri Çin'in kuzeyindeki Daqing şehrinde yasa dışı bir madencilik tesisi buldu. Daha kesin olarak, madencilik tesisi mezar alanı gibi görünüyordu. 

Bitcoin madenciliği tesisi kaçak elektrik kullanıyordu

Çinli bir polis, kolluk kuvvetlerine açıklanamayan güç kayıpları hakkında bilgi verdikten sonra bölgeyi araştırdı. Memurlar mezarların yakınında bir giriş buldular ve detaylı araştırmadan sonra polis, kaçak elektrikle çalışan Bitcoin madencilik donanımlarını keşfetti. Bu haftanın başlarında, yerel basında kolluk kuvvetleri aynı hafta başında Heilongjiang eyaletinin aynı ilçesinde bir köpek kulübesi altında 54 Bitcoin madenciliği cihazı bulduğunu bildirdi. Dünyadaki kripto para madenciliğinin çoğu, Çin'de elektriğin ucuz olduğu uzak bölgelerde gerçekleşiyor ve doğal koşullar madencilik faaliyetlerini destekliyor.

Sichuan yetkilileri kripto para madenciliği faaliyetlerini yasaklamak istiyor

Çin'in Sichuan kentindeki hükümet yetkilileri, bölgedeki kripto para madenciliğini tamamen yasaklamaya çalışıyor. Çin'in Sichuan tedarikinin Mali İdaresinin alt ofislerine, Bitcoin madenciliği işletmelerine madencilik faaliyetlerini tamamen sonlandırmaları için bir emir yayınladığını bildirdi. Tüm Bitcoin hash oranının %9.96'sının Çin'in bu bölgesinde üretildiği tahmin edilmekte.

Çin'in bu bölgesi, kripto para madenciliği faaliyetlerine uyan ucuz enerjisi ve doğal olarak serin ortamı ile bilindiği için Bitcoin madenciliği için en uygun koşullara sahip. Sichuan'daki madencilik faaliyetlerinin yasaklanmasından dolayı bu bölgede Bitmain, AntPool gibi kripto para madenciliği şirketlerinin yanı sıra diğer büyük madencilik şirketlerinin şubelerine ev sahipliği yaptığı için kripto para endüstrisine büyük bir darbe olacaktır.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version