Chamath Palihapitiya: ABD Sosyalist Bir Ülke Oldu, Kendinizi Korumak İçin Bitcoin Satın Alın

Chamath Palihapitiya: ABD Sosyalist Bir Ülke Oldu, Kendinizi Korumak İçin Bitcoin Satın Alın
Virgin Galactic Yönetim Kurulu Başkanı ve Sosyal Sermaye CEO'su Chamath Palihapitiya kısa bir süre önce, insanların Bitcoin'deki portföylerinin en az %1'ini koruma olarak tahsis etmesi gerektiği tavsiyesini ikiye katladı.

Varlığın değerinin artması için, dünya olaylarına oldukça zarar vermesi ve hükümetlerin uygun karşı önlemlerinin olmaması nedeniyle olacağına inanıyor.

Palihapitiya: BTC'nin Temel Korelasyon Eksikliği Olumlu


Yakın tarihli bir podcast'te, eski Facebook yöneticisi ABD Fed ve Hazine'nin COVID-19 salgını sonrasında ardışık birkaç “kısa vadeli” kararlar verdiklerini kaydetti. Böylece ülkenin kredisini ve borcunu büyük ölçüde artırdılar.

Bu eylemlerin kapsamı o kadar ciddidir ki ABD hükümeti artık ülkenin temel ilkelerini değiştiren “GSYİH'nın %50'sinden fazlasından sorumludur”:

“Bu, aslında hiçbir fayda olmaksızın, bizi yarı-komünist bir ülke, en azından sosyalist bir ülke yapıyor. Hâlâ gökyüzünde yüksek sağlık hizmetiniz ve fevkalade yüksek yararsız eğitiminiz var. Yani bu, sosyalizmin en kötü biçimi gibi - kukla sosyalizm. ”

Sonuç olarak, bu son olayların düzenli insanlar için yıkıcı sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulundu. Eğer “başları aşağıdayken çok çalışıyorlarsa, hükümetin kendisi bir dizi kötü karar vermeye devam ederse ortadan kalkmamalarını sağlama fırsatına sahip olmalılar.”

Bu potansiyel sonuçlarla savaşmak için Palihapitiya, Bitcoin ve temel olarak ilişkisiz doğasını “karar verme süreci ve karar verme organı” na ana hatlarıyla anlattı.

“Günün sonunda, başka herhangi bir varlık sınıfı - hisse senetleri, borç, gayrimenkul, emtialar - hepsi yasal bir çerçeveye sıkı sıkıya bağlı ve finansal piyasalarda hareket eden birçok hükümeti bir araya getiren birbirine bağlılık bu yoldan."

Bu nedenle, Bitcoin satın almak, olumsuz hükümet kararlarına karşı kendinizi korumak için gereken sigortadır.

Bu önemli hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones III de dikkati çekiyor. Yükselen enflasyon oranları karşı sigorta olarak BTC satın olduğunu söyledi.

BTC'nin Başarılı Olması İçin Ne Olmalı?


Girişim kapitalisti, insanların portföylerinin en az %1'ini birincil kripto para birimi Bitcoin'e yatırmaları gerektiğine dair önceki görüşünü tekrar teyit etti. Ancak bu kez, bu sigortanın neden ve nasıl koruyucu olabileceği konusunda daha fazla ayrıntı verdi:

Bunun %1'i sıfıra gidiyor. Sonra %99'unuz kaldı. Ancak %99'unun sıfıra gitmesi durumunda, bu %1 muhtemelen %120 değerinde olacaktır ve kendinizi bir dahi gibi hissedeceksiniz.
Yine de Palihapitiya, COVID-19 salgını insanları Bitcoin'e dönüştürecek önemli bir olay olarak görmüyor. Aslında, böyle bir “seminal olay” için bekleyenlerin aslında daha fazla spekülasyon oluşturduğunu ve beklentileri gereksiz yere artırdığını, ki bu varlık için sağlıklı değildir.

Bunun yerine, nihayetinde dünyanın finansal altyapısının işe yaradığını düşündüğümüz tüm yolu yıkmak için bir araya getirecek bir sürü küçük şey olduğunu kaydetti. Tarihçiler bir olayı saptamaya çalışacaklar, ancak bence zaman ayırmaya değmez. ”


Palihapitiya, birisinin dünyanın içinde bulunduğu bu olumsuz olay serisini anladıktan sonra, onlara karşı pozisyonunu korumaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ancak, BTC tamamen başarılı olacaksa eğer dünya büyük ölçüde olumsuz bir durumda olacaktır:

“Dürüst olmak gerekirse, Bitcoin bahsiniz işe yaramıyorsa, dünya için felaketle yıkıcı olurdu. Bunun, bildiğiniz ve önemsediğiniz, Bitcoin'de korunmamış olan birçok insan için muazzam sonuçları olacaktır. ”

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version