Türkiye'de İlk! Blockchain Tabanlı Uçurtma Projesi Öğrenciler İçin Burs Başvurusu Almaya Başladı!

Blockchain Tabanlı Uçurtma Projesi
Kriptosozluktv.com - Uçurtma Projesi, eğitimi sırasında finansal sorun yaşayan öğrencilere blokzinciri üzerinden finansal destek sağlamayı hedefleyen bir yardım platformudur. Destek olmak isteyen kişiler ister Ethereum cüzdanlarıyla BiLira göndererek isterlerse de banka üzerinden havale/eft yaparak destek olabilirler. Öğrencilere yapılan desteklere yine öğrencilere ait akıllı kontratta saklanıp zamanı geldiğinde öğrencilerin şahsi cüzdanlarına ulaşıyor.

Uçurtma Projesi İlk Öğrenci Kampanyalarını Duyurdu!


Öğrencilerin, hayallerini gerçekleştirebilmeleri için gereken finansal desteği bulmalarına yardım etmeyi amaçlayan Uçurtma Platformu ilk burs kampanyalarını duyurdu. Mert Susur, Altuğ Öztürk ve Mustafa Turhan’ın kurucusu olduğu Uçurtma Platformu, başarılı öğrencilerle onlara yardım etmek isteyen destekçileri bir araya getiren ve bu süreci blockchain teknolojisinin sağladığı şeffaf ve güvenilir yapı ile sağlayan bir proje olarak yakın geçmişte hayata geçmişti. Uçurtma Projesini diğer örneklerinden ayıran en önemli özelliği ne destek olanlardan, ne de öğrencilerden herhangi bir komisyon ya da ücret almadan bu hizmeti sağlamasıdır. Böylelikle öğrencinin kampanyasına göndereceğiniz tüm paranın öğrencinin hesabına geçtiğinden emin olabilirsiniz.

https://ucurtmaprojesi.com

Yakın zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nden 25 öğrenciye düzenli olarak destek sağlayacak pilot çalışmasını hayata geçirmek için çalışan Uçurtma ekibi şimdilerde ise ilk öğrenci kampanyalarını duyurup destekçilerin aktif katılımını bekliyorlar.

Selvin Yıldız - Geleceğin bilim insanına destek olur musun?


Kampanyalardan birisi İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü son sınıf öğrencisi olan Selvin Yıldız’a ait. Selvin, master eğitimi için Finlandiya’da Oulu Üniversitesinden %75 burs hakkı kazandı. Eğitim hayatını yurtdışında devam ettirip ülkesi için başarılı bir bilim insanı olmayı amaçlayan Selvin, master programı için toplamda 9970 Euro’ya ihtiyaç duyuyor.
Selvin’in kampanyasının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bilime olan ilgisini “Çocukluğumdan beri bilime ilgili biri oldum ve ilerde iyi bir araştırmacı olmayı hedefliyorum.“ sözleri ile ifade eden Selvin’e başarılarının devamını diliyoruz.

Barış Bayraktar - Hayallerime Ulaşmama Yardım Eder Misiniz?


Bir diğer kampanya ise Elginkan Anadolu Lisesi’nden mezun olup lise yıllarından beri ilgi duyduğu astronomi alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Pennsylvania State University’e kabul hakkı kazanan Barış Bayraktar’a ait. Barış’ın üniversite eğitiminin ilk yılı için 38,000 Dolar’a ihtiyacı var. Dünya genelinde astronomi alanında başarılı bir isim olmayı isteyen Barış’ın kampanya detaylarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Astronomi merakının nasıl başladığını “Okulda 10. sınıfta kendim mini bir konferans vermiştim bunun haricinde Umut Yıldız hocamla bir e-konferans düzenlemiştir ve bu okulumda bir ilkti. Sonrasında ise bu yaptığım iki etkinlik okulumda ECA Astronomi adını verdiğim bilim kulübünün kurulmasına kadar gitti.” sözleri ile ifade eden Barış’a serüveninde başarılar dileriz.

Sizde Uçurtma Platformu üzerinden kampanya sahibi öğrencilere BiLira göndererek destek olabilir ve onların eğitim hayatlarına katkıda bulunabilirsiniz. BiLira sahibi olmayan ama destek olmak isteyen kişiler ise kampanya sayfaları üzerinden hızlıca BiLira hesabı oluşturup banka ile Havale/EFT yaparak hızlı bir şekilde öğrencilerin kampanyalarına destek olabilirler.

Müzik dinlemek, film ve dizi izlemek için aylık ödediğimiz bize göre ufak rakamlar aslında öğrenciler için eğitim hayatlarında birer büyük basamağa dönüşebilir. Uçurtma bu süreçte destekçilere hızlı ve kolay bir şekilde bağış yollama ve tüm süreci akıllı kontratlarda yönetip şeffaf ve güvenli bir hizmet sunma konusunda yardımcı oluyor. Böylece öğrenci ve destekçi için en ideal ve güvenli zemini sağlamayı amaçlıyor.

Üç aşamada öğrencilere yardımcı olabilirsiniz


Öğrenci kampanyalarını görmek için kampanyaları listeyebilir: https://ucurtmaprojesi.com/campaigns

Öğrencilerin kampanyalarını inceleyebilir:
https://ucurtmaprojesi.com/campaign/selvin-yildiz
https://ucurtmaprojesi.com/campaign/baris-bayraktar

Destek olmak istediğiniz öğrenciyi seçtikten sonra Destek Ol butonuna basarak ister bankanız üzerinizden EFT/Havale yapabilir, isterseniz de Ethereum cüzdanınızı kullanarak BiLira göndererek öğrenciye destek olabilirsiniz.

İletişim:

Email: iletisim@ucurtma.tech
Twitter: https://twitter.com/UcurtmaProjesi/
Instagram: https://www.instagram.com/ucurtma_projesi
Blog: https://medium.com/ucurtma-projesi
Telegram: https://t.me/ucurtma_projesi
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version