Bitfinex, Tether'in Bitcoin Fiyat Manipülasyonu Davasını Reddetti: Temelsiz Komplo Teorisi

Bitfinex, Tether'ın Bitcoin Fiyat Manipülasyonu Davasını Reddetti: Temelsiz Komplo Teorisi
Bitfinex, Bitfinex ve Tether aleyhine düzenlenmiş, devam eden davada yapılan son değişikliklere tüm davayı “temelsiz” olarak nitelendirdi.

Bitfinex / Tether “Baseless” Davasını Kınadı


Bitfinex Genel Danışmanı Stuart Hoegner, davayı “kanıtlanmamış bir komplo teorisi” olarak nitelendirdi. 4 Haziran'daki resmi şirket duyurusunda şunları söyledi:

Davacıların iddiaları ya gerçeklere ya da yasalara bağlı kalmamıştır. Yanlış ve desteklenmeyen teorileri desteklemek için algılanan korelasyonu nedensellik ile birleştirildi.
Bitfinex ve Tether, beş ABD vatandaşı tarafından 2016-2017 yılları arasında Bitcoin fiyatını manipüle etmekle suçlanıyor. Davacılar, Tether ve Bitfinex'in ortak yürütme yönetiminin, daha sonra satın aldığı ve şişirdiği milyarlarca dolarlık USDT'yi basmak için gizlendiğini iddia ediyorlar.

Poloniex, Bittrex Sanıklar Listesine Eklendi


4 Haziran'da yapılan mahkeme celbi sanıklardan listesine iki ABD kripto para borsası. Değiştirilen dosyalama, olayda belirtilen iki borsanın rolünü ifade edildi:

Bittrex, Inc. (“ Bittrex ”) ve Poloniex LLC'nin (“ Poloniex ”) istekli yardımıyla, diğer iki kripto borsa, Bitfinex ve Tether, fiyatın stratejik olarak zamanlanmış, büyük kripto para meta alımları yapmak için dolandırıcılıkla USDT kullandı.
Bitfinex duyurusu, davacının iddialarında var olan tek tutarlılığın kanıt eksikliği olduğunu belirtiyor. Bitfinex, Matthew Script, Benjamin Leibowitz, Jason Leibowitz, Aaron Leibowitz ve Pinchas Goldshtein olarak adlandırılan davacıların nedensellik ve korelasyonu karıştırdıklarını iddia ediyor.

Hoegner, “Bir grup insanın şemsiye açtığını görürseniz, bu onların yağmura neden olduğu anlamına gelmez.”

Tether Desteği

Duyuru , USDT stabilcoinin her biri ABD doları ile 1:1 oranında tamamen desteklendiğini ve USDT'nin Bitcoin'i manipüle etmek için kullanıldığı teorisine karşı kamuya açık kanıtlar sunduğunu savunuyor.

Bununla birlikte, 2019 yılında Bloomberg tarafından bildirildiği gibi, Tether bir keresinde ihraçlarının sadece %74'ünün nakit veya kısa vadeli menkul kıymetlerle desteklendiğini kabul etti. Açıklama ise şu şekildeydi:
Tether, dijital token ekosisteminde kritik bir rol oynamaktan gurur duyuyor. Bu dava, Tether müşterilerinin yaratıcılığının yanı sıra endüstrinin başarısı ve inovasyonu içinde rol oynayan herkes için bir hakaret.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version