📛 Bitcoin'lerinizi Koruyun: 32 Milyondan Fazla İndirilen Kötü Amaçlı Chrome Uzantıları

Yakın tarihli bir raporda, kötü niyetli Google Chrome uzantılarının çoğunun tek bir İnternet alan adı kayıt kuruluşundan (CommuniGal Communications (GalComm)) geldiği ve yaklaşık 33 milyon kez indirildiği uyarısı yapıldı.

Bu tür kötü niyetli uzantıların, popüler destekçi yakın zamanda tüm Bitcoin tasarruflarını kaybettiÄŸi için kripto para yatırımcıları için endiÅŸe verici derecede tehlikeli olduÄŸu kanıtlandı. 

Şüpheli Google Uzantıları Büyüyor


Araştırma ABD merkezli bir ağ güvenlik şirketi Uyanık Güvenlik tarafından derlendi. Ortaya çıkan 26.079 GalComm tarafından incelenendi. 15.160 kayıtlı alan adının hem şüpheli ya da zararlı olduğu tespit edildi. Bu erişilebilir alanlar, çeşitli geleneksel kötü amaçlı yazılımlara ve tarayıcı tabanlı gözetim araçlarına ev sahipliği yapıyor.

“Yalnızca son üç ayda, saldırgan komuta ve kontrol altyapısı için GalComm etki alanlarını ve / veya uzantılar için yükleyici sayfaları olarak 111 kötü amaçlı veya sahte Chrome uzantısını topladık. Bu uzantılar ekran görüntüsü alabilir, panoyu okuyabilir, çerezlerde veya parametrelerde depolanan kimlik bilgisilerini toplayabilir, kullanıcı tuÅŸ vuruÅŸlarını (ÅŸifreler gibi) alabilir. ”

Araştırma, GalComm kullanan bu kötü amaçlı uzantıların en az 32.962.951 kez indirildiğini bildirdi.

Kripto Paraları Nasıl Etkiler?


Raporda, “Ä°nternete ve altyapısına duyulan güven kritik önem taşıyor. Bu altyapının temel bileÅŸenlerinden (etki alanı kaydı, tarayıcılar vb.) Yararlanmak, güvenin temelini sarsmakta, kuruluÅŸlar ve tüketiciler için bir risk oluÅŸturmaktadır.”

Aynı şey kripto para birimleri için de geçerlidir. Çevrim içi dünyada var olan ve çalışan dijital varlıklar oldukları için güvenli bir dijital ortama ihtiyaç duyarlar; aksi takdirde, riskler önemli ölçüde zararlı olabilir.



%50 İndirimli Bitcoin ve 50 Dolarlık Bonus İçin İzleyin!

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version