BTC Onay Süresinde Büyük Düşüş! Bitcoin Onay Süresi Ne Kadar?

Bitcoin Onay Süresi Ne Kadar?
Bir Bitcoin işleminin onaylanması için gereken ortalama süre, geçen ay önemli ölçüde düştü. Eşzamanlı olarak, ortalama işlem ücretleri, 2020'nin yarısını takiben yıllık en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra düşmeye devam ediyor.

BTC Ortalama İşlem Süresi Düşüşleri

Blockchain.com tarafından sağlanan veriler, bir BTC işleminin mayınlı bir bloğa dahil edilmesi ve deftere eklenmesi için gereken ortalama sürenin Mayıs ortasından bu yana büyük bir düşüş yaşadığını göstermektedir.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi, bu metrik 16 Mayıs'ta yıllık en yüksek 340 dakikaya ulaştı. Başka bir deyişle, bir BTC işleminin onaylanması için gereken ortalama süre, üçüncü yarılamanın tamamlanmasından sadece beş gün sonra neredeyse altı saate yükselmiştir.

Şimdi, bir ay sonra, gerekli ortalama süre 7.88 dakikaya düştü. Bu, %97,68 gibi önemli bir düşüşü temsil eder.

Bitcoin İşlem Ücretleri

Ortalama Bitcoin işlem ücretleri, Mayıs ayının en yükseğinden bu yana sürekli olarak düşmekte olan başka bir metriktir.

Gerekli onay süresine benzer şekilde, işlem başına USD cinsinden ortalama ücretler, yarı yarıya çıktıktan sadece günler sonra yıllık yüksekliğine ulaştı ve o sırada 6.6 dolardı.

Bir aydan daha kısa bir süre sonra, ücretler yaklaşık %92 oranında önemli bir düşüş kaydederek 0,55 $ 'a düştü.

Bitcoin Mempool Azaldı

Bitcoin mempool, onay bekleyen BTC işlemlerini ölçer. Bu tür işlemlerin sayısı alışılmadık derecede yüksekse tıkanabilir ve bu da sonuçta gerekli onay süresinin ve ücretlerinin artmasına neden olabilir.

2020 halving günlerinde, 95 MB değerinde bekleyen işlemlerle mempool sıkışmıştı. Ancak o zamandan beri oldukça hızlı bir şekilde azalma gerçekleşiyor.

Bu yazı yazılırken, Bitcoin mempool 1 MB'ın altına düştü. Daha spesifik olarak, Mayıs ortasından bu yana % 99'luk bir düşüşü temsil eden 580 KB'yi gösteriyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version