Bitcoin Fiyat Tahmini: 100.000 Doların Mümkün Olmasının 3 Nedeni 🔥

Bitcoin Fiyat Tahmini: 100.000 Doların Mümkün Olmasının 3 Nedeni
Kriptosozluktv.com - Kripto para topluluğuna Bitcoin'in 100 bin doların üzerine çıkabileceğine inanıp inanmadıklarını sorarsanız, büyük çoğunluk evet diyecektir. Ama neden böyle bir kesinlik devam ediyor - hırs ve kör inançtan başka bir şey olmayabilir mi?

Doğruyu söylemek gerekirse öyle değil. 20.000 dolar mümkün, hatta 50.000 dolar da. Ancak, daha derine inerseniz, BTC'nin gerçekten önümüzdeki 18 ay veya 2 yıl içinde 100 bin doları aşma potansiyeline sahip olduğunu göreceksiniz. Bunun 3 nedeni var; hadi teker teker inceleyelim.

1. Döngüler


Diğer finansal araçlar gibi, Bitcoin de döngüsel hareket eder. Geleneksel ekonomide, Juglar döngüsü olarak da bilinen klasik genişleme-tepe-durgunluk-yükseliş döngüsünü tamamlamak 7 ila 11 yıl sürer. 7 ila 11 yıllık dönem iki krizi birbirinden ayırır.

Örneğin, dotcom pazarında yaşanan çöküş 2000'de, emlak balonu 2008'de patlayarak finansal krizi tetikledi. 2020'de koronavirüs krizi var. Yeni bir küresel durgunluğun ilk belirtileri 2018'de ortaya çıktı, ancak hükümetler başlangıcını geciktirmek için her türlü tedbiri kullandı. Koronavirüs ile kanamanın artması kaçınılmaz oldu.

Ayrıca 2 ila 4 yıl süren Kitchin döngüleri vardır. Kitchin'in kendisinin bu döngüleri dünyanın altın arzındaki dalgalanmalarla ilişkilendirdiğini öğrenmek sizi şaşırtabilir.

Benzer şekilde, her 4 yılda bir, Bitcoin ağı yarıya düşer: blok ödülü yarı yarıya azalır, bu da ilk kripto para biriminin küresel arzını etkiler. Lider kripto para birimi Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto altın ve Bitcoin arasında bir paralellik bile yaptı.

Döngülere geri dönelim. İki yarılanma olayını bölen 4 yılda Bitcoin, büyümeden zirveye, durgunluğa kadar tüm döngüyü yaşadı.

Bu grafik tanıdık geliyor mu? 2017'den 2020'ye kadar olan 4 yıllık dönem: genişleme, tepe noktası, daralma, dip.

Peki ya bu? 2013-2016 arasındaki dinamikler.

2009'dan 2012'ye kadar olan:

Grafik her zaman aynıdır. BTC büyür, bir zirveye ulaşır, derinlere düşer, bir sonraki yarıya kadar kabaca bir önceki zirvenin orta noktasına geri döner ve bir sonraki zirveye doğru büyür. Bu 12 yıldır oluyor.

- Tepe 1: 32 dolar
- Halving - 2012 - Önceki zirve değerinin %12.5'i veya %39'u,
- Tepe 2: 1.178 dolar,
- Halving - 2016: 665 $ veya son zirve değerinin %56.5'i;
- Tepe 3: 19.764 dolar,
- Halving - 2020: 8.977 $ veya son zirve değerinin %45.5'i.

Geçmişteki her halving olayından önce, Bitcoin önceki zirve fiyatının %50'sinden daha azına ulaştı. Böylece, 2020'de halving'den sonra yeni bir büyüme dönemi ve yeni bir zirve bekleyebiliriz. Soru şu, bu zirve ne kadar yüksek olacak?

Kısa ama ilginç bir tartışma burada. Bitcoin'in ilk gerçek fiyatı Kasım 2010'da gerçekleşti ve 0.50 dolara ulaştı. Bundan önce, 1 dolar karşılığında 3.000 BTC satın alabilirdiniz, bu yüzden ralli patlayıcıydı: ilk gerçek tüm zamanların en yükseği. Buna Tepe 0 diyelim.

1) Tepe 1'in Tepe 0'a oranı 32 / 0,5 = 64'e eşittir

2) Tepe 2'nin Tepe 1'e oranı 1 178/32 = 36,81'e eşittir

3) Tepe 3'ün Tepe 2'ye oranı 19764/1 178 = 16,77'ye eşittir

Her yeni oranın, yani iki bitişik tepe arasındaki göreceli farkın, bir öncekinin yaklaşık yarısı olduğunu unutmayın.

64 / 36,81 = 1,73
36,81 / 16,77 = 2,19


Bundan hangi sonucu çıkarabiliriz? Eğer matematiksel eğilim devam ederse ve Bitcoin aynı büyümeye devam ederse, bir sonraki zirve (Tepe 4) Tepe 3'ten 8 kat daha yüksek olmalıdır. Yani, 19764 * 8 = 158.121 dolar.


Bu zirve ne zaman gelebilir? Geçmişte, yarıya inmeden 12 ila 18 ay sonra oldu. Bu, Haziran ve Aralık 2021 arasında bir yer anlamına gelecektir. Model, logaritmik bir eğilim çizgisi gösteriyor. Bu sefer işe yarayacak mı? Kesin olarak bilemeyiz, ancak Charles Dow'ın dediği gibi tarih her zaman kendini tekrar eder.


2. Pazar Güveni

İkinci hedef - her ne kadar biraz duygusal olsa da - Bitcoin'in 100.000 dolara çıkmasının nedeni pazar psikolojisidir. Her kripto para meraklısı yeni bir boğa mitingi istiyor.

Herkes borsaların büyük bir balon olduğunu ve şirketlerin değerlerinin çok yüksek olduğunu, ancak borsaların yılda %80-90 oranında büyümesini sürdürdüğünü söylüyor. Bitcoin neden aynısını yapamıyor? Çoğu insan potansiyelinin çok büyük olduğuna inanıyor ve bu da daha fazla büyüme için alan yaratıyor.

Finansal piyasa dinamiklerinin tüccarların ve yatırımcıların davranışlarına bağlı olduğunu unutmayalım. Tüm teknik analiz sistemi piyasa oyuncularının psikolojisine dayanır ve bir asırdan fazladır iyi çalışıyor.

3. Temel Bilgiler

Son zamanlardaki bazı faktörlerin kripto para endüstrisi üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkisi olacaktır: CME'de BTC vadeli işlemlerinin başlatılması, Bakkt'ın piyasaya sürülmesi, kripto para türevleri pazarının gelişimi ve kurumsal yatırımcıların gelişi.

Giderek daha fazla ülke kripto parayı resmen tanıdıkça ve saygın sigorta, emeklilik ve yatırım fonları Bitcoin'e yatırım yapmaya başladığında, en büyük kripto para birimine kesinlikle fayda sağlayacaktır.

Sürmekte olan kuşaksal değişimin de bir etkisi olacak: yatırım pazarına giren teknik olarak daha gelişmiş gençler Bitcoin'i sadece merak etmeyecek; ciddiye alacak. 

Bu nedenle, Bitcoin sadece alternatif bir portföy varlığı değil, aynı zamanda altın, Euro veya ABD doları gibi gerçek bir rezerv para birimi olma şansına sahiptir. Önde gelen bankacılar bile bu olasılığı tartışıyor.

Son veri: Analitik hizmet Glassnode'e göre, dolaşımdaki Bitcoin'lerin %60'ından fazlası, tıpkı 2017'de olduğu gibi bir yıldan fazla bir süredir hareket etmedi. Bu, yatırımcıların BTC'lerini yeni bir ralli için hazırlarken sakladıklarını gösteriyor. Bağlantı nedir? Bir varlık dolaşımdan çıkarıldığında, arz açığı ortaya çıkar. Buna ek olarak, yarıya indirilmiş emisyon oranı ve Bitcoin'in piyasa arzı aniden çok azalır.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version