Bitcoin Fiyat Analizi: BTC Fırtına Öncesi Sakin. 10K Dolar ile 9K Dolar Arasında Hala Kararsız mı?

Bitcoin Fiyat Analizi: BTC Fırtına Öncesi Sakin. 10K Dolar ile 9K Dolar Arasında Hala Kararsız mı?
Son günlerde hisse senedi piyasaları rekor kırırken, Bitcoin gecikiyor. Kripto para biriminin geçtiği kararsız durum bu haftaya kadar sürüyor.

Aşağıdaki günlük grafikte görülebileceği gibi, Bitcoin fiyatı simetrik bir üçgen (iki mavi trend çizgisi) oluşturuyor ve yaklaşık 2-3 gün içinde zirveye ulaşıyor. Bu süre zarfında, bir kararın verilmesini ve ardından büyük bir fiyat hareketini bekliyoruz.

Mikro seviyeye veya aşağıdaki 4 saatlik grafiğe bakarsak, Bitcoin'in çoğunlukla 9600 dolar - 9800 dolar fiyat aralığı arasında ticaret yaptığını görebiliriz. Alıcılar ve satıcılar arasında ciddi bir savaş var - fiyat aralıktan her çıktığında, bir mum fitili bırakarak geri dönmesi uzun sürmez.

Geçtiğimiz aylarda, iki varlık - Bitcoin ve hisse senedi piyasaları - arasında pozitif bir korelasyon gördük, ancak bu korelasyon son zamanlarda kayboldu.

Temel Destek ve Direnç Seviyeleri


Yukarıda belirtildiği gibi, Bitcoin'in fiyatı 9600 ila 9800 dolar arasında yoğunlaşmaktadır. Gerçek bir kopuş ve muhtemelen BTC için bir sonraki yönü göreceğiz.

Yukarıdan, 9800 ila 10.000 dolar arasındaki aralık da satıcıların talebi ile doludur. Bu nedenle, Bitcoin bunu yapar ve psikolojik 10.000  doların üzerine çıkar ve (günlük kapanış) tutarsa belirtmeye dikkat edebiliriz, ancak bu mini bir boğa koşusunu ateşlemelidir.

10.000 doların üzerinde, ilk direnç seviyesi 10.200 dolar civarındadır, önemli seviye 10.500 dolar - 2020 en yüksek seviyesidir (iki kez ulaştı - Şubat ortası ve bir hafta önce).

Aşağıdan, 9600 doların ötesindeki ilk destek seviyesi tanıdık 9400 dolardır. Bunu, 50 günlük hareketli ortalama çizgisini (pembe işaretli) içeren 9100 $ - 9200 $ takip eder.

Teknik açıdan, RSI göstergesi de önemli 50 benchmark seviyesinin biraz üzerinde 'sıkışmış'. RSI dışında, işlem hacmi son günlerde matlaşıyor. Azalan hacim seviyeleri de önümüzdeki günlerde bir hareket bekliyor.

Toplam Piyasa Değeri: 277,8 milyar dolar
Bitcoin Piyasa Değeri: 180 milyar dolar
BTC Egemenlik Endeksi:% 64.8

BTC / USD BitStamp 4 Saatlik Grafik

BTC / USD BitStamp 1 Günlük Grafik
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version