Dikkat: Bitcoin Çalmak İçin Klonlanmış Popüler Şifreli Mesajlaşma Servisi

Dikkat: Bitcoin Çalmak İçin Klonlanmış Popüler Şifreli Mesajlaşma Servisi
Yakın tarihli bir rapor, BTC adreslerini değiştirmek ve sonuçta şüpheli olmayan kurbanların fonlarını çalmak için özel, şifreli ve kendi kendini imha eden mesajlar sunan meşru bir hizmeti klonlayan bir dolandırıcılığa karşı uyarıyor.

Adresleri Değiştirerek BTC Hırsızlığı


KrebsonSecurity raporuna göre, sahte bir web sitesi olan Privnotes yaklaşık bir yıl için Privnote.com'u taklit ediyor. Kullanıcılar genellikle diğer taraf onları okuduğunda otomatik olarak kendini imha eden şifreli mesajlar sunduğundan, Privnote.com meşru hizmetini (“s” olmadan) kullanmaktadır.

Siber güvenlik blogu, taklit web sitesinin amacını bulmak için nasıl çalıştığını ve insanları nasıl aldattığını inceledi. “Bitcoin adreslerini içeren tüm iletilerin, gönderenin ve iletinin alıcısının Internet adresleri aynı olmadığı sürece farklı bir Bitcoin adresi içerecek şekilde otomatik olarak değiştirileceği sonucuna varılmıştır.

“Kimlik avı sitesi, Bitcoin adresleri için iletileri tarayan ve bulduğu tüm Bitcoin adreslerini kendi adıyla değiştiren bir tür otomatik komut dosyası kullanıyor” ifadesini ekledi.

Bu, bir kullanıcı başka birine para gönderirse, sonuçta faillerin sahip olduğu Bitcoin adreslerine ulaşacaklarını, aslında amaçlananlara gitmeyeceği ifade edildi.

Meşru web sitesinin operatörleri - privnote.com - hileli olanın tam şifreleme bile gerçekleştirmediğini ve mesajların okunabileceğini veya değiştirilebileceğini iddia ediyor.

“PrivnoteS içindeki notun şifresiz olarak düz metin olarak gönderildiğini kontrol etmek çok basit. Ayrıca, bir not açılırken herhangi bir şifre çözme yapılmaz ve URL'deki # işaretinin yerine rastgele karakterler geçebilir ve not yine de açılır. ”

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version