Avrupa Komisyonu Libra Gibi Kripto Para Birimleri İçin Katı Düzenlemeler Sunacak

Avrupa Komisyonu Libra Gibi Kripto Para Birimleri İçin Katı Düzenlemeler Sunacak
Avrupa Komisyonu bu yıl AB'de "daha sağlam" bir kripto varlık piyasası geliştirmek için yeni kurallar sunacak. Yönetmelikler Terazi gibi kripto para birimleriyle ilgilenecekti.

Avrupa Finansal hizmetler komiseri Valdis Dombrovskis, yasal kesinlik eksikliğinin sıklıkla AB'de sağlam bir kripto para varlık piyasası geliştirmenin önündeki engel olarak gösterildiğini söyledi. Yerel haberlere göre, bu düzenleme boşluğunu gidermek için Avrupa Komisyonu, gelişmekte olan bir sektörün yenilikçiliğini engellemeden müşterileri korumak için kural ihtiyacını dengelemeye çalışmak üzere sonbaharın başlarında mevzuat ortaya koyacak. Libra gibi kripto para birimleri kıtada faaliyet gösterecek düzenlemelere uymak zorunda kalacak.

"Komisyon, deneme için bir düzenleyici sanal alan oluşturacak."

Finansal hizmetler komiseri Dombrovskis, Komisyon'un “ancak iyi çerçeveli ve yakın gözetim altında” deneyler için bazı düzenleme esnekliğine sahip bir 'sandbox', pilot çerçeve oluşturacağını söyledi. Avrupa Komisyonu, halihazırda AB yasalarının kapsamına girmeyen kripto varlık pazarları için belirli bir rejim ve pasaport sistemi oluşturacak. Dombrovskis, yeni düzenlemeler uyarınca Libra gibi kripto para birimlerinin finansal istikrar ve para politikası açısından zorlukları artırdıkça yoğun bir şekilde izleneceği konusunda uyardı. Şu anda, Avrupa ülkeleri kripto düzenlemeleriyle ilgili FATF yönergelerini kabul etmektedir.

Libra, yasal onay almak için çeşitli değişiklikler yapıyor

Libra Derneği, düzenleyicileri devreye almak için teknik incelemesinde birkaç değişiklik yaptı. Facebook ayrıca, sadece derneğin bir parçası olduğunu ve tüm kararları almadığını iddia ettiği için projeden biraz uzaklaştı. Sosyal medya devi geçen yıl kripto para projesini açıklamış ve bu yılın sonuna kadar stabilcoin'i başlatacağını söylemişti. Şirket hala bu yılın sonundan önce kripto para projesini başlatma tutumunu sürdürüyor. Libra, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyicilerin düzenleyici incelemeleriyle karşı karşıya kaldı. Şimdi organizasyon, düzenleyicileri yatıştırmak ve kripto para projesine devam etmek için teknik incelemesinde bazı değişiklikler yaptı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version