Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı

Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Federal Rezerv Sistemi, “1907 Paniği” sonrasında yaratıldı ve 1913'teki kuruluşundan bu yana, Fed dünyanın en güçlü modern merkez bankalarından biridir. Dahası, Fed her zaman ABD bir tür korkuyla kapandığında devreye girdiği için kutlanır veya eleştirilir. Koronavirüs salgını sırasında, merkez bankası Wikipedia'dan editörleri Fed'in Wiki sayfasına güncellenmiş bilgiler eklemeye iten çok sayıda parasal genişleme taktiği ortaya çıkardı. Merkez bankasının sayfası şu anda şöyle diyor: “2020 yılında COVID-19 salgını [Federal] Rezerv Sisteminin rollerinin ve sorumluluklarının genişlemesine yol açtı.

Knickerbocker Trust'ta Panik - 1907


Son birkaç ay boyunca, Merkez Bankası trilyonlarca dolarlık ince havadan para yarattığından Amerikalılar Federal Rezerv'in parlaklığının gücüne tanık oldu . Fed'in bilançosundaki genişleme 6,9 trilyon dolara yükseldi ve banka gösterge faiz oranını yüzde sıfıra indirdi. ABD vatandaşları, merkez bankasının ülkenin para sistemini korumak ve istikrarını korumak için orada olduğuna inanmak için öğretilmemiştir.

Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Fed aynı zamanda özel bayiler, daha küçük mali görevler ve ülkenin en büyük varlık yöneticisi Blackrock ile çok yakın çalışan gizli bir bankadır. 1913 yılında Fed'in kuruluşundan bu yana, bir grup Amerika bankacılığı ve kurumsal elit, halkın merkez bankasının onları güvende tutacağına inanmasını sağlamak için belirli bir panik kullandı. Bununla birlikte, Fed, 1907'de bankacılığın bir karteli, halkı hileli planlarla gemiye almaktan korktuğu için Amerikan ekonomisini tahrip eden insanlar tarafından başlatıldı.

Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Ekim ortalarında, New York Borsası ilk hafta boyunca %50 oranında düştüğü için Amerikan ekonomisi üç hafta boyunca zarar gördü. O zamanlar ABD nüfusu bugün sadece 87 milyon vatandaşla olduğundan çok daha küçüktü. Ortaya çıkan panik, bankalar, tasarruflar ve kredi firmaları ve güven şirketlerinde birçok çalışmaya neden oldu. Mevduat sahipleri paniğe kapıldılar çünkü bankacılar insanların depozitolarıyla kurarken ve rezervlerin sadece bir kısmını el altında tuttular. Bu sonuçta Knickerbocker Trust'ın düşmesine neden oldu ve bu yüzden bazı insanlar 1907 panikini 'Knickerbocker Krizi' olarak adlandırıyor. Bilimsel makaleler, bir adamın JP Morgan ve New York bankacılarının ekibinin günü kurtardığını gösteriyor. Morgan ve onun yakınları olmasına rağmen yan bahislerden sorumlu olan kendisi ve ekibi de bir çözüm sunmak için adım attı.

Para Güveninin Fed'i Yaratması ve Grubun Politikacılarla Bağlı İlişkisi 


İlginç bir şekilde, Morgan ve arkadaşları tarafından 1900'lerin başında işletilen mirasçılar, torunlar ve tanınmış bankalar bugün hala faaliyette ve bu finansal kurumlar hala Amerikan para sistemini yönetiyor. Bir rapor , sekiz ailenin hala torunları da içeren Amerika'nın finansmanından sorumlu olduğunu gösteriyor ve “Goldman Sachs, Rockefellers, Lehmans ve New York Kuhn Loebs; Paris ve Londra'daki Rothschildler; Hamburg Warburgları; Paris Lazerleri; ve İsrail'den Musa Musa'nın Roma Seifleri. ” Fed'in yaratılması Knickerbocker Trust'ın düşmesinden altı yıl sonra gerçekleşti ve 1907 banka koşularından kalan korkuyla yaratıldı. İnsanlar genellikle Başkan Woodrow Wilson'ın Fed'i 23 Aralık 1913'te yarattığı gerçeğine odaklanıyorlar. Bunun nedeni, dikkat dağıtıcı bir şey sağlamak için Noel arifesinde yapıldığı söyleniyor. Halk arasında çok iyi bilinmeyen, Morgan'ın 'Money Trust ' adlı gizli kabininin Fed'i yaratmada etkili olduğudur. O zaman seçilmemiş beş kişi Federal Reserve sistemini nüfusun boğazından aşağı itmekten sorumluydu.

Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
İnsanlar Woodrow Wilson'un Noel arifesinde Federal Rezerv Yasası'nı zorladığını biliyorlar, ancak genel halk 'Money Trust'ın' katılımının tam olarak farkında değil. Seçkin bankacı Paul Warburg, Federal Reserve'ün oluşturulmasını “4 Temmuz Ekonomik” olarak nitelendirdi.

Morgan ve onun yakınlarının krizi başlattıklarını ve Fed'i yarattıklarını bilmemizin nedeni, ülkenin gazetecileri ve birkaç soruşturma tarafından iyi belgelendirilmiş olmasıdır. Seçilmeyen beş adam JP Morgan, John D. Rockefeller, Jacob Schiff, Paul Warburg ve Baron Rothschild'di.


Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
1900'lü yılların başında Amerikan ekonomisini tersine çeviren seçilmemiş beş adam. Aynı bankacıların aile üyeleri ve arkadaşları bugün hala Amerikan para sistemini yönetmektedir.

Pujo duruşmaları bir sır değildir ve St. Louis Fed bile soruşturmayı halka açık bir şekilde paylaşmıştır . Pujo Komitesi 341 direktörlük ve 112 farklı tüzel kişilikten oluşan devasa bir sistem belirledi. O zamanlar ABD Sanayi Devrimi'nden geçiyordu ve Morgan ve Rockefeller ekonomiyi perde arkasından manipüle ettiler. Fed kurulduktan sonra, 1907 yılında bankacılık kartelinin ekonomiyi kirletmesine tanık olan vatandaş, aynı finansal kartel üyelerinin 20'li ve 30'lu yıllarda Amerika'nın finansal sistemini mahvettiğini gördü. Bu noktada, 'Money Trust' çetesi ABD bürokrasisiyle iç içe geçmişti ve Franklin D. Roosevelt (FDR) bu sefer bankacılarla halkı dolandırdı.


Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
'Morgan House' veya 'Money Trust' o döneme ait gazeteciler ve Pujo soruşturmaları tarafından belgelenmiştir.

Wall Street Bankacıları 2.Dünya Savaşı, Dolarizasyon ve 2008 Mali Krizi Sırasında Her Üç Grubun Fonunu Sağlıyor

İcra emri ve Morgan'ın mürettebatının yardımıyla FDR banka tatilini yarattı ve altın mülkiyetini yasa dışı hale getirdi. FDR, Amerikan vatandaşlarının altınlarına el koyurken, Morgan'ın bankacılık ekibi, özellikle Warburg, Schiff ve Rothschild, İkinci Dünya Savaşı'nın birçok grubuna fon sağladı. Morgan ve arkadaşlarının sadece müttefik kuvvetleri değil, Stalin'in hareketini ve Nazi rejimini de finanse ettiği belgelenmiştir. 1944'te Bretton Woods anlaşması başlatıldı ve bankacılar altını kaldırarak ABD dolarının gücünü harekete geçirdi. Yıllar sonra birkaç ülke Federal Rezerv'in havadan büyük miktarlarda para bastığını anladı.


Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Bazı ülkeler ABD'nin Vietnam için büyük miktarlarda para bastığını anladıktan sonra altın standart Başkan Nixon tarafından USD'den çıkarıldı.

Diğer ülkeler, Vietnam Savaşındaki muazzam harcamaları nedeniyle gerçekleri fark etmeye başladılar. Bu yüzden Başkan Richard Nixon altın standardını USD'den uzaklaştırdı ve Morgan House'un torunları Amerikan ekonomisini yönetmeye devam etti. ABD'li bankacılar ve siyasi seçkinler Suudi Arabistan ile anlaşma yapmak zorunda kaldılar ve petro-doları yarattılar. Petro-dolar bunu dünyadaki her ülkenin ABD doları ile petrol almak zorunda bıraktı.


Bu yılların geri kalanında, denetlenmemiş Federal Rezerv tarafından finanse edilen ABD askeri-sanayi kompleksi Başkan Reagan, Bush, Clinton, GW Bush, Obama ve Trump altında da büyümeye devam etti. Fed'in Wall Street, politikacılar ve silah yüklenicileri ile manipülasyonu nedeniyle, Amerikan kuşakları her yıl onlarca yıldır savaşıyorlar. 2000 yılı ve mirasçıları, torunları ve 1907'den aynı bankaları takip eden on yıl boyunca hala ABD finansal sistemi koştu. Wells Fargo, Morgan Stanley, Chase, Citigroup, JPMorgan Chase ve Goldman Sachs gibi bankaların hepsinin Federal Rezerv'in her şubesinde payı vardır.

Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Bush ailesi, Clintons, Obama, Trump ve diğer birçok ABD cumhurbaşkanı sayesinde, Amerikalı nesiller doğdu ve ülkede hayatlarının her günü savaştılar. Savaşlar, onlarca yıldır dünyayı yöneten bürokrasi ve bankacılık karteli tarafından sürdürülüyor.

Federal Rezerv ve Wall Street, 1987 ( Kara Pazartesi ) paniğini de kışkırttı . Yıllar sonra aynı bankacılık aileleri ve Wall Street elitleri, Federal Rezerv'in niceliksel gevşeme (QE) ve muazzam teşvik kurtarmalarını başlattığını gören subprime ipotek krizlerini yarattı . Bitcoin 2008 mali krizinin yangınlarından doğdu ve Satoshi Nakamoto, genesis bloğundaki kurtarmalardan bahsetti.

Devre Dışı Bırakma ve Karşı Ekonomi

Liberterler, gold bugs, agoristler ve Bitcoin yatırımcıları çoktan Federal Reserve ve bugün hala var olan 'Money Trust'ın ABD finansal sistemini Charles Ponzi gibi işlettiğini anladılar. Federal Reserve ve Wall Street elitleri, ekonomik balonu bir kez daha patlattı ve koronavirüs salgını öncesinden çok önce başladı. Fed, bankanın bilançosuna 6 trilyon dolardan fazla para ekledi ve ağaçta yetişiyormuş gibi para yaratıyor. 1900'lü yılların başlarında ekonomiyi tahrip eden beş seçilmemiş adama benzer şekilde, 2020'de seçilmemiş beş Fed yönetim kurulu üyesi bir düğmeye basarak trilyonlarca dolar yarattı.


Amerikan Paniği Bozuk Federal Rezerv Sisteminin Yaratılmasına ve Genişlemesine Yol Açtı
Serbest piyasa taraftarları, gökbilimciler, liberterler ve Bitcoin yatırımcıları karşı ekonomi ve devre dışı bırakmanın en iyi protesto biçimi olduğuna inanıyor.

İnsanlar, Federal Rezerv'in senetlerinden giderek daha az yararlanarak Fed'in tekelinden kaçınabilirler. İnsanlar takas ve ticaret yapmayı, kıymetli metalleri bir çit olarak kullanmayı seçebilir ve kripto para birimleri gibi sansüre dayanıklı para kullanabilirler.

Birçok iktisatçı şimdi Fed'in sınırının olmadığına inanıyor ve bir noktada Amerika, Venezüella bolivarlarından veya Zimbabwe trilyon dolarlık banknotlardan farklı olmayan bir hiperinflasyonla karşı karşıya kalacak. Fed ve dünya çapında 37'den fazla modern merkez bankasının fiat yaratmasıyla, bazı kripto para yatırımcıları bu eylemlerin Bitcoin'i yeni zirvelere iteceğini düşünüyor. Bununla birlikte, ABD doları ve diğer birkaç para birimi dünya çapında paranın en baskın ölçütleridir ve başarısız olursa kripto para birimi Bitcoin ve muhtemelen diğer kripto paralar çok farklı değerlenecek.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version